究竟一個拍左八年拖但最後散左既人係咩感覺

455 回覆
321 Like 15 Dislike
加油啊 呢段時間一定好難捱 不過最後一定會走得出架 Time heals
btw 絲打可唔可以分享下點解分手
當8千一呎, 500呎都
=8000*500=4球
首期, 供樓, 息
租就要每個人比租
水, 電, 媒, 稅, 強迫金, 電話費, 上網等
衣食住, 雜費等
仔女又一筆
我估多數都係錢問題
所以有d女有咁既諗法, 一畢業, 或者未畢業已經搵事業有成既阿叔嫁比佢
現在完成式, 一定生到b, 有個家(女人愈遲生, 個BB愈易唐氏)

可能你話點解唔等個男仔事業有成, 或者一齊努力
就算最樂觀情況, 個男肯努力, 但隨時都得個拮
$8000一呎?
邊個時空?
十年,佢話冷靜下,過兩日見佢唔知好定壞消息
太高定太低
好耐無留意樓價
大西北依家都~15k sqft
當15000一呎, 400呎都
=15000*400=6球
首期, 供樓, 息
租就要每個人比租
水, 電, 媒, 稅, 強迫金, 電話費, 上網等
衣食住, 雜費, 睇病等
仔女又一筆
無將來 感情淡 積積埋埋好多心結
佢出軌
不過都已經放低曬
一齊左接近7年 當初話自己有幾黃 最後比個消防溝左 做左消防水炮車 而我就準備移民 分手後果年都成日諗起佢 又成日忍唔住睇佢最後上線時間 一拎部電話又睇下佢ig咁 之後諗諗下太嬲del哂佢ig whatsapp果d 跟住而家都分左手2年幾 知道佢既野都冇咩感覺啦 都懶得睇佢幾時上線果d ig都懶得加番佢 知道佢下年買樓結婚都冇任何感覺 應該已經完全放低左
當初話想我帶埋佢移民 因為佢揸R字頭身分證而家想嫁公務員 想留港做樓奴
咁你更加要好好打扮自己 走都要走得漂亮 要比佢睇到佢唔要 係佢損失 加油 同埋十年 扮靚多d 同平時態度有唔同 可能佢又會有d新鮮感 吸引到佢 佢又覺得睇唔透你想點 可能又有d希望 唔知嫁加油
會唔會好難或者唔敢投入下段感情
人哋當住先啫屌
咁認真做乜鬼
對方唔了解自己
timing 唔岩
性格不合
因了解而分開

16年
走啦
香港無將來
祝福 我記得你個post
被飛一方永遠都會記住
飛人果方飛人果刻會覺得脫苦海
今生只嫁前線巴 你估講笑
我既機票已買 但跟我一齊走果個唔係佢
當初大家許下既承諾可以一下就冇左 岩既 消防員又大隻又靚仔 都係鐵飯碗吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞