究竟一個拍左八年拖但最後散左既人係咩感覺

455 回覆
321 Like 15 Dislike
通常拍得太耐,一個突然出現的外人都可以收呢段感情皮

識1pair8年,個男俾個新女同事日對夜對勾走左個心,因為個女同事性格和女朋友係相反,個男以前咩都要就個女朋友,女同事就咩都俾個男話事

後尾仲知道個男睇中埋個女同事屋企有錢,仲要獨女,分手3個月就結埋婚
飲酒好似仲衰
不如你地2個互識
所以係俾人分手前先分人手
就算無嘈交,都可能無晒火花,淡如水
新鮮感一出現就收皮

上面個case仲要係條新女有錢,碗軟飯唔快啲食,就會俾人搶咗啦

新女有無錢都勾走左個男個心,個男享受左拎返主導權之後返唔到轉頭
錢係令佢更加堅定自己個決定

當原女朋友嘗試去修復段關係先發現個男和新女朋友進入談婚論嫁階段
認同
香港呢種社會更加明顯
乜都係錢

女人年紀大唔結婚,好多標籤
搞到好多人為拍拖而拍拖,為結婚而結婚,就係唔想比下去
最後發現唔夾又散
全球婚姻都崩壞緊
超單身人口
又一pair散左真開心
其實年份係咪真係咁重要 利申啱啱一年 之後話冷靜幾日 好依賴佢 好痛
仲唔DEL
或者搵個地方BACKUP左佢算啦
我都係同樓主差唔多
呢家過左差唔多兩年
開始enjoy自己一個既感覺
我都知move on得好慢
但8年感情真係唔易
成個生活改變左咁
反而想知點先叫move on到
一去英國個下會搵個地方收埋佢
每個人move on速度唔同
我都係好慢嗰種
如果好快遇到下一個,或者有fd陪你多啲,就容易啲過
拍拖一年,定分咗手一年?
幾日前啱啱一年 仲話會一齊行落去 自己有少少情緒問題 佢幫左我好多 變相更加依賴佢佢話想冷靜幾日 其實都打定輸數
你要試下唔好太依賴人
長期被依賴嗰個其實都有攰嘅一日
有趣,乜都要試試先係叫享受人生
呢樣係人格魅力
本身都預呢年會好難行 不過無估到咁快 雖然無其他師兄7 8年 但係因為呢年一齊經歷太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞