到左30歲,覺得自己有咩唔同左?

405 回覆
1379 Like 37 Dislike
除左中番個六合彩 諗唔到可以點翻身, 唔想郁, 躺平算

淨係覺得個人生好悶
見住啲fd 同條女起日本風花雪月
就覺得搵幾多錢都冇意義
等40
1. 學習緊用心去對人, 付出多d

2. 努力做gym keep fit

3. 努力進修升職

4. 學游水 學琴 學瑜珈 想成為更好既人

5. 淨系想同乖仔乖女做朋友
退咗休有被動收入
唔使靠仔女份家用先可以開飯/應付日常需要/醫療/請工人等
份家用純粹係仔女心意
個人認為算係有家底

幫到下一代首期算進階版
唔敢教你,只係路過分享下,我自己就係發現失敗完之後又失敗,之後再失敗,再失敗,但係自己都冇死到,反正一個男人洗得唔多,都人到中年,再乜都試下,反正其實水過無痕,其他人冇你想像中咁重視你,襯仲氣有力玩下有乜新野,失敗左都叫喺自己人生做過,你就唔會抑鬱,不過如果你真係情緒病就睇醫生,呢d可能係基因問題要食藥
Fuck you
我廿中已經有感
因為屋企無乜家底
所以逼住自己好努力搵錢
開始接受死亡
小弟剛過31歲生日, 但心境同廿歲岀頭果陣差唔多,
係除咗收咗火之外分別都不大, 咁係好事定唔好事
23歲已經係咁
比達張圖應該係好多人寫照
情緒穩定左,穩定地抑鬱,天生幾代人都有

叫做有啲積蓄357年都餓唔食

小左好多交際,三兩個月先有一次飯聚

同父母關係好左,傾多左計

通頂唔到,兩三點就會自動昏迷,第日全日都極低效率
第1點 同意 心態仍然正面 只係好似樓主所講 已經接受即認命
第2點 同意 以前日見夜見既fd 根本所剩無幾 所以一定會珍惜
第3點 中立 因為對節慶仍然會有興奮開心感覺
第4點 中立 雖然知心好友所剩無幾 但都勉強碌FB IG八掛下
第5點 部分同意 外表出街前實執 健康就真 多左做運動
第6點 部分同意 對時間的確麻木 趁後生發掘穿興趣就真係會 而且會多左目標比自己去達成
睇化曬
廢人一個
搵錢 陪女至上
開始會諗多d家人 佢地老啦 我都係

仲要比武肺浪費左三年時間
真係 好懷念扑野扑天光既日子
冇因為30歲呢條「線」有任何野改變過
人係會慢慢成長
唔係一到某個年齡突然成長
學到死都仲學緊
打j啲精液都似稀左
Ching諗法好正面 , 可能要心態絕地先番到身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞