到左30歲,覺得自己有咩唔同左?

405 回覆
1379 Like 37 Dislike
點解呢個post都有曱甴藍屍
已經封鎖淫絲愛扑嘢
屌你老母臭閪 你祖宗十八代係毅進仔 係鴨 係公廁
邊有咁多個天

明明係自己嘅想法 又賴落第二度 講到你冇得揀咁
X2
活在當下
今日唔知聽日事
以前可以一個禮拜買3對鞋

而家一年都買唔到一對

衫褲鞋襪都係買哂黑色算 唔使諗點襯
放假/放工會抽d時間做運動

以前仲會去飲下酒,而家不了
留係中囯香港一定唔生

出生就帶狗罩到死果日
淨係簡單想問佢一句

活在中囯香港開心嗎
對朋友嘅定義唔同左

亦開始接受有d朋友係一定會自動流失

唔會對人同事太過強求
畢竟世界唔可能圍住自己轉

看開點會輕鬆點
條友天真過天真嬌
其實又係咁著, 點解買唔落
的確唔再執著 接受左自己只係一個平凡人

唔強求緣份(愛情又好友情又好)

未到想死 但覺得人生的確無乜意義 都唔想尋找意義 順應天命

望番廿歲嘅自己會覺得唏噓 果時天不怕地不怕 個世界好似係屬於你嘅 好精彩 好多諗法 好多理想 ⋯

我真係只想問一句好簡單
佢開心嗎
有幾多中囯香港人開心

我唔講其他了
有無四十既ching 講下
太歲:「你癲夠未!我都唔明你打來做乜?」
程輝:「太歲,我同你呢個年紀,仲有嘢需要人明咩?阿齊為咩去打?佢冇輸到呀,佢做到佢想做嘅架。」
太歲:「咁你又為乜呀?」
程輝:「我攞牌嘅時候,以為個世界係我架,原來個世界都唔等人嘅,我唯一做到嘅,都比我自己出賣埋啊!」
太歲:「我同你講呀,打MMA死得人架。」
程輝:「我呢廿幾年乜都無做過呀,我唔想到熄燈個陣,我連一件值得記得嘅事都無啊!」
太歲:「我驚你步條o靚仔後塵呀。」
程輝:「我仲有嘢輸咩?唔緊要啦,嬴又好,輸又好,啲嘢都返唔到離咯!其實我同阿齊都一樣咋嘛,都係想為自己,做返一件事唧!」

其實由細到大都係
所有野都係同自己交代
無論係腥皂潤定英國人
做人永遠避唔開 生老病死、愛別離苦、怨憎會苦、求不得苦、五陰熾盛苦
仲有世界無常 而家幾安逸都好 隨時縫一聲跌咗落地獄
我發夢都估唔到洗米華會坐監
利申 讀過佛學
太歲:「你癲夠未!我都唔明你打來做乜?」
程輝:「太歲,我同你呢個年紀,仲有嘢需要人明咩?阿齊為咩去打?佢冇輸到呀,佢做到佢想做嘅架。」
太歲:「咁你又為乜呀?」
程輝:「我攞牌嘅時候,以為個世界係我架,原來個世界都唔等人嘅,我唯一做到嘅,都比我自己出賣埋啊!」
太歲:「我同你講呀,打MMA死得人架。」
程輝:「我呢廿幾年乜都無做過呀,我唔想到熄燈個陣,我連一件值得記得嘅事都無啊!」
太歲:「我驚你步條o靚仔後塵呀。」
程輝:「我仲有嘢輸咩?唔緊要啦,嬴又好,輸又好,啲嘢都返唔到離咯!其實我同阿齊都一樣咋嘛,都係想為自己,做返一件事唧!」

其實每次上台,我都會好驚,不過我會同自己講,我做得到。
回顧番當年上大學未必係好選擇
係覺得好多野 原來都唔緊要
重要既係身邊人 屋企人
其他人 事 就算好似好大件事都好 關我..?

每日要關心既 原來好少
Ig fb 無玩之後 更覺得
會搵既朋友會WhatsApp 會打比佢
唔會WhatsApp 搵既 都唔係好frd
時間又多左 同ig fb share既野
但諗真d 關我撚事
毒左想係屋企多過出街
係咪必定架呢
佢唔生, 港共邊有錢比我地弟時老左2蚊搭車, 生果金, 綜援
正皮係比張圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞