到左30歲,覺得自己有咩唔同左?

405 回覆
1379 Like 37 Dislike
血壓開始偏高/超標
但投資又輸多呢屌
鞋唔慳得 話晒日日著
睇你名都知咩事
冇撚有錯
慳咗10幾年慳慳埋埋輸六七萬
慳埋唔使同埋洗完又輸真係好撚矛盾
未到三十已經有同感
想笑
活係現今香港點講得出
大波左
買股隻隻幾萬幾萬課落去 完全唔手軟
但買日常用品要走去價格
想買唔等洗野又諗黎諗去買唔買好
總之就好撚矛盾
完全守財奴
食餐打邊爐放題 食完都覺得食咁貴做乜 咁就300
著衫是鳩但 成年無買
依家24 但已經講中左好多,但我諗我心態仍然係你講個種第三期成長,無論世界點都好,做好自己,珍惜身邊嘅人,不斷努力做到最好,呢種盡力而為嘅感覺已經可以付我覺得開心,幸福~

星期六日見吓朋友,做吓facial, 影吓相,食靚野,咁又一日。
星期一至五返工,放工,做運動,有時見朋友,做家務,煮啡飯咁樣。

呢種平庸但小確幸嘅感覺令我覺得好實在,比我係大學個陣個種好chur 好忙碌,走馬看花個種感覺更有感受。
諗諗吓都係唔買
師兄同我一撚樣

而家學習斷捨離
一日未財自都唔想學人講生活品味
行過d鋪頭 100蚊3件t 無牌子照買
以前點可能買得落手
但其實唔係無錢買
我講買錶講左幾年都無買到
不過好彩無 唔係又蝕
相反
愈黎愈大洗
但洗既野唔同左
以前係衫褲鞋 打機
而家講究食 玩 飲
所以都唔知叫唔叫成長…
個個人唔同
我失眠,無胃口,無啦啦會喊,好想自殺,會𠝹手
我係睇醫生食藥好番
之前睇Error見到保錡講卡路我笑到仆街
嘻嘻
恭喜你
c朗:dllm
巴打我做到晒你上面既野 除左拍拖同開小店
但我自己唔覺得有咩特別
仲覺得自己好撚廢
因為除左career以外既生活野就乜都唔識
我反而覺得襯後生玩多d唔同活動學多d野先係人生贏家

利申26 錯過晒以前既光陰(追gpa追成績考cert入GT...)
第5點 - 加油
繼續保持幽默
搵自己嘅步伐,接受自己,加油
呢個年頭 老闆話炒就炒
除非你係公務員
日日返工放工
覺得唔可以hea落去
襯武肺轉左行 辛苦左好多 但人工都高左一截
搞到改左姓黎

越嚟越自閉
唔想岀街 唔想社交 一個月岀街同人食飯一次起兩次止
唔會想識新朋友 某啲場合見到舊同學之類會唔理 hea應
同班好熟嘅朋友兩三個去行山露營 有啲人撘傘會交哂俾班朋友
目的係減少同人嘅connection

唔會想拍拖 因為好麻煩
有女埋身都會自動閃開

唔計工作上同同事講嘢 每日講得最多嘅係同隻貓講嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞