到左30歲,覺得自己有咩唔同左?

405 回覆
1379 Like 37 Dislike
同埋都反映到佢地人生既價值觀
都岩,正正係我想表達既野
出嚟做野 好多叻人 好似成日慢人半拍咁
20-30歲一轉眼就過咗
我心態仲係好想柴娃娃成班人鳩叫鳩跳
不過身邊朋友全部成長曬
自己平時都變到邊度都唔想去放假淨係留係屋企
變咗得返工放工放假
好岩
冇哂朋友
1. 身體開始走下坡,要開始注意健康,勤做運動同注意飲食。

2. 明白各有前因莫羨人,每個人都有屬於自己ge路,唔再用用一個標準去衡量自己同身邊人。
好奇佢會搵幾多
自己同男朋友暫時都差兩三倍 我十年內就十萬以上 仲有得上
但兩個人相處都要保持獨立 佢無咩物慾 我大洗 無衝突㗎喎
有時食貴啲我俾都無所謂 感情除咗錢之外 好多其他嘢更重要
香港除非你經商 唔係嘅生活水平又未至於差太遠…
當住屋咁 你覺得細屋夠 佢覺得要大屋 咁咪佢俾多啲
如果唔生仔其實都無咩嘢 要生仔就好麻煩
師兄唔好死頂
咁樣證明 佢唔係岩你既另一半
根本唔同世界
身體差咗,成日周身病痛
出街一日番屋企要抖兩日
1 《一畢業就覺
2 〈都係 留底既都係老友 新識既好難真係深交
3 《 同返左工有關
4 唔覺 但有減少到
5 〈 健康好緊要
樓主講果啲中晒
利申24
睇你呢個post我有種冇力嘅感覺。
好想永遠停留係青春嘅時期
1 ) 發覺之前一直都浪費緊時間 開始要增值自己
學多啲唔同嘅嘢
2 )人生唔係淨係得愛情 唔好為拍拖而拍拖
3 ) 好好愛惜自己身體 做多啲運動
發覺溝女浪費金錢時間, 不如早啲抖, 留番啲錢喺身好過
你個零零後,有睇清標題嗎!?
29歲
錢儲唔到 書讀唔成 搵份萬幾蚊嘅工
結咗婚關係又一般般
前路迷惘
唯一叫運動/興趣方面有少少成就
有車有樓
完成咗人生其中一個目標

依家追求極致平靜嘅生活
遠離是非紛爭
追求心靈上嘅舒適
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞