到左30歲,覺得自己有咩唔同左?

405 回覆
1379 Like 37 Dislike
就到30
覺得身體差左
職位高左人工高左
但無開心過
30歲覺得自己好似入左第三期,覺得好多野就算係做唔到都好,再唔做/唔試一定會後悔。

好認同,我開始搵嘢學
認真學新語言,練下用新輸入法
其實係想證明自己學習能力未退化
同埋爭取時間去追返細個浪費咗嘅時間

另外健康方面都係,一路都冇乜做運動,但近年開始發福,行山會辛苦,覺得開始有啲虧
今年開始游返水,本身想報埋渣馬練跑不過都會練嘅,因為報咗渡海泳都要提升耐力,希望抽得中

BTW,今日見到Garmin App話我Fitness age有23歲都幾開心
20-30歲依黃金十年過得好快
某程度上可能係日日都機械式返工放工
時間換金錢
但如果冇錢根本生存唔到
咁都要死頂

分手罷啦
5. 比起以前更著重健康同外表,多左運動,因為出來做野一陣已經覺得體重同腰圍增緊,而健康開始差。

健康係, 外表唔係
後生時鍾意扮靚 花花世界 出去玩
人愈大就愈定, 開始冇咁注重外表, 平出時街最好笠件T戴頂帽
你好似我喎
向我抄襲
30有2
但同22歲冇咩分別
都係渾渾噩噩 冇咩上進心
Hea 得就hea
其實呢個世界無可能人人成功
人總有高低起伏
但其實英國好多一般人都過得不錯
好多鬼佬傻下傻下

只不過中囯香港就係弱肉強食的社會
想方法移民吧
除左返工 平時都係無朋友搵我去玩
仆你個街,原來十幾年前受既傷可以30先來痛早知個陣唔咁博
認真答你
根據normal distribution或者財富分佈
成功或有錢都係少數

所以身為一般人好合理
移民啦
考個車牌過英國,實有得撈
我就係讀書時日日食最平果個飯
家下出街食,除左好明顯貴既餐廳,都已經唔多睇價錢

開始會追米芝蓮
唔洗多,20-30萬儲蓄
假設一個人過去,夠你慢慢磨2年
有2年時間搵工
考個車牌,過去渣車實有得撈
我23歲都已經有你呢個心態
開始發福
介紹李家仁醫生比你 幫你減少次數
價值觀唔同,應該係自己身邊事物改變,而唔係數字改變,所以唔會對數字有咩感觸。

第一日出黎做野,第一次拍拖,第一次離開原生家庭搬出去住,第一次做父母呢啲
咁會唔會係你陽萎了
唔通自己一個老死?
我係自私 我想有老婆仔女一齊去面對
同埋延續自己血脈
上面大部分人講既都係圍繞住同身邊啲人比較,錢,樓,全部都係啲虛榮外在物質野,根本係同錢有關同年齡完全無關係依家比夠你1億依班人一定即刻收晒聲,係到扮咩好痛苦

係真係得幾個講出30打後既做人處事既心態同身體變化
唔少人其實20出頭/U GRAD已經開始咁。
再早少少係中學無耐就已經咁.
窮左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞