到左30歲,覺得自己有咩唔同左?

405 回覆
1379 Like 37 Dislike
我而家追新番/打機既動力都無晒
switch隻驚買左返黎一年都未玩完一周目
等涼啲出去跳吓舞
最近跟fd試緊踩板,好偶然去一次
應該踩板都容易識人,不過又毒撚怕醜唔敢講野
希望慢慢有改善
你唔俾我仔女考到dse 30分?
有錢人生啲仔會醒啲?
你唔俾我個仔第時米9 又大隻?

痴線
佢預左個仔係天仔係醒目仔
見佢咁無腦,點教到醒目仔出黎
牧場物語橄欖鎮與希望的大地
Switch

心跳回憶GS4
我同我大學,當年同學
大家都公屋仔
而家大家都有牌人仕(唔知算唔算專業人士,做乜就唔講啦)
一樣又係樓買唔起

大家一齊分析
話其實我地無自信,又唔識待人處事
細個時連件正正常常衫褲都無
人地就旅行去見識
我地英文又唔好(其實英文要好主要係環境同多用)
讀書仲要廉價做兼職
工作上又唔知點做,點上管理層
日日屋企都係嘈,都係比人打
家庭個背景影響好深遠

不過佢唔明架啦
認同第6點,不過係對時間敏感咗,成日會反思浪費咗時間做乜嘢,應該做咩有意義嘅事

25歲開始係咁,執行力高咗,開心咗,另外會有種成功感
除左容易左眼訓都差唔多 份人不嬲hea又打份hea工 人工都冇乜變過
其實你專注某樣野
番工又好
打機又好

時間就快過
希望你快些過祖國,過些開心生活
唔係
好多窮父母真係又笨又蠢
又唔識待人接物
仔女係模仿父母的

唔係話有錢人先得
但我同中同研究過
點解當年大家都係窮鬼
香港當年經濟起飛20年
你父母依然是窮鬼,人地就發左大達

我中同話老豆淨係諗吃喝玩樂
我老豆就有錢就拎去賭馬,老母連書未讀過,字都唔識寫
大同就真心黑仔,本來老豆同拍擋攪公司上市
唔記得乜事佢老豆過身,本來讀名校,之後得番佢老母做野,一個養二個,然後好多問題,你自己諗都諗到係乜
多謝巴打
留名
去植髮
如果你同一個人一齊係會同佢比較,而且唔開心既話,其實自己一個都無乜問題。
最差就係又要比較,又要走去死,你咪同d有錢朋友絕交囉,既然佢地既存在搞到你咁唔開心
佢地個年代可能唔覺咁大問題 依代窮真係超級慘 如果本身個人叻都好d
因為上代多人窮 冇咁覺
上代勤力醒既都送晒仔女出國
普通既就谷到仔女讀專科/留層樓
因為上代多人窮 冇咁覺
上代勤力醒既都送晒仔女出國
普通既就谷到仔女讀專科/留層樓
上一代有一大部分人都係窮,無咁多比較,加上上一代創業機會多啲,監管少啲。依一代窮嘅話真係無乜得點翻身
社畜
趁仲有時間
不如轉做地盤
做水,電或裝修
比個目標自己,4年內考到大工牌+識點做
仲要考埋車牌
香港無將來架
你有牌同車牌過英國,實有得撈
到時同條好成家生b
人地做水電,一日英國搵180磅

你名改美斯
你應該學朗同比達既精神
我地一般人既人生係受盡折磨和失敗
比達一生坎坷,身為王子,又m額又死老豆又比宿敵悟空壓住,點努力都無用,但佢無放棄過

可能你覺得好困難
唔肯跳出comfort zone
但人生就係充滿挫折同困難
你試下代入比達就知佢幾咁坎坷,但比達依然無放棄過
如果繼續落去咁就一世
希望你堅強起來
我都係冇咗咁重比較心,連帶物欲都減少,以前好講究恤衫同一定要襯cufflinks,宜家事撚但喇屌求其似返個人咁翻工就算,升唔升職都係佛系,準時收工準時出糧就乜都唔想理
多咗著重自己嘅真正需要
多咗畀機會後生嘅人
多咗同人表達內心真正想法
預咗環境惡劣仲要生出嚟同你捱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞