[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (68)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
JF休息但係aga可能都出返嚟
JF下年入咗紙紅館喎
可能得罪咗高層被人雪
本身開紅館
佢長遠似想做幕後人多啲
訪問講過唔止一次見到見他歌手唱佢寫嘅歌有好大滿足感
可能嚟緊陳卓賢都會係唱作三甲常客
聲夢小花姚焯菲(Chantel)將於9月22日16歲生日,今日(17日)獲其官方後援會於主題公園的酒店內舉辦驚喜生日會及粉絲見面會,除了Chantel的父母及妹妹外,現場有大約160名粉絲參與,Chantel跟粉絲大玩遊戲及唱歌,並在她至愛的卡通人物陪同下與生日蛋糕合照。

Chantel透露正日要返學,之後跟After Class成員一齊上堂,預計晚上會與家人食飯慶祝,講到今次驚喜生日會,她坦言事前全不知情:「我入到場仲係半醒狀態,以為自己發緊夢。一開始爸爸媽媽同我講今日嚟補拍MV,但個MV已經出咗街,所以我都有少少奇怪,覺得我父母好可疑,後來公司出咗個行程表,真係話補拍MV,我仲打埋畀張馳豪問佢,佢都話係拍MV,原來好多人夾埋一齊呃我,嚟到門口嘅時候好感動,估唔到有咁多粉絲出席,上年粉絲都有同我搞生日會,但就冇咁大型。」
話明唱作人緊係要自己有份作㗎啦
條友為拗而拗
比起個獎俾邊個
我更加期待頒獎禮會唔會有合作舞台
雲kayan莎三個合唱或者做個限定女團舞台都唔錯
btw, 聲夢個Yumi年頭仲有人話有機三甲
但之後都冇再出歌冇曬聲氣
after class係咪散咗
可能唔肯比153 x所以雪左
憶年夠唔夠拎至尊歌
會唔會調位比張太拎至尊歌

好似呼吸有害咁
如果計播放率 張太夠唔夠入女歌手三甲
最少柒到首首都要合寫果啲唔應該算作係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞