[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (68)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
莎啲歌其實幾有新鮮感同個人特色 我都ok
反而雲淨係得第2首自己搵班底嘅ok
另外兩首都幾悶下 wiki一下原來兩首作曲人都係平時寫開福音歌 寰亞係咪玩鳩佢

不過新呢首大路情歌應該有街客buy
而且有大公司照 新人金都應該係佢
雲vocal好 但啲歌風格多元得嚟唔夠好
新人年唔要求佢地咁多變住 所以我buy莎多啲
咁計長遠嘅比個獎雲係好啲嘅 莎都唔知之後做演員model定歌手
不過希望寰亞ar可以放手比cloud自己嚟
依家咁樣落去驚佢變女Mike多過女mc
今個星期冠軍歌洪嘉豪
今年仲會派多起碼2首歌 有冇機會爭獎
雲今年啲歌有咁差咩
其實我真係好唔OK 一啲人初初出嚟時就誓神劈願話由細夢想係做演員吧吧吧,然後一轉做歌手換咗音樂兩個字又誓神劈願講一堆差唔多嘅嘢
嗰兩個其實都寫好多流行曲
寫過歲月如歌
張敬軒 – 缺
鄭秀文 – 我們都是這樣長大的
C AllStar – 留下來的人
鄭欣宜 – 最難行的路
黃淑蔓 – 致未來的我
都係徐沛昕寫 點樣玩鳩佢呀
年頭首long D喺串流平台成績幾好㗎
可惜冇食住個勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞