[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (68)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
大癲,11,12月啲crossover正到呢
11月
小巧 x 邦邦
On仔 x The Hertz

12月
Serrini x Ivana
陳蕾 x Yoyo
好正
Gareth T 11月中都有2場star hall
華納狂開show
屌 佢咁撚多人
正想講

今年不分先後已經有衛蘭衛詩Gareth 有solo mc 洪嘉豪 dj 豹crossover
洪嘉豪同dear Jane 11月都分別開solo
華納好落力
https://youtu.be/U_Ty7OQNnUA

Alex Lam, Robynn Yip, & Moshup - "Sparkling Wine" (Official MV)
鳩叫扮唱得
尤其係最尾一段用惡腔以為自己好有感情
吹太太
試下唔修音 我驚佢連Gigi都未過到仲話好過𣲙兒
聲夢youtube啲留言係誇誇群嚟
個學員唱得好 但細緻度仍未夠
唔係一味唱到高音就叫好
完全同意

暗黑系有主題係好,但係呢個主題度又唔見佢想表達啲咩出嚟,聽落去係冇feel, 唔會想跟住一齊哼

反而陳蕾隻下流社會,聽落去係會跟住一齊UN,同會想睇返歌詞唸返成個主題
https://youtu.be/QWIoL_2wiag

劉蘊晴 Rachel【虎山行 Regardless】Official Music Video

曲:劉蘊晴 Rachel
詞:劉蘊晴 Rachel
編:福島章嗣
監:Justin Mok
係 吹大左
反而唱電燈膽果個唔係幾好 但反而好有感情 聽到起雞皮
講真如果唔係不斷出歌,呢啲上一代歌手真係會繼續有人追?
再加上佢不斷有醜聞,唔係好睇得到有乜嘢吸引人嘅地方令佢有條件回歸
懷疑係大台自己搵寫手留言
唱就還好,作就真係⋯⋯ 好overrrated
今年我也難過的最好囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞