[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (68)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike

點解要拉其他人落水去企圖合理化個行為
「睇A/B/C都得啦 點解睇D/E/F唔得」
大佬呀 啲錢係你嘅 對腳又係你嘅 想睇咪睇囉
點解要同人拗/解釋點解要睇
睇場concert啫 唔使其他人endorse 㗎吓嘛
勁多Ig留言話陳奕迅見到樂壇翻生先返嚟搵食
因為新疆棉反佢合理
但話佢對樂壇冇貢獻係做乜柒
根本有啲已經唔係單純反佢新疆綿單野
完全係癲倒是非 heater黎
唔講廿幾年堅持出廣東歌 提拔林家謙呢啲新人

佢前兩年係香港都有搞慈善show
佢點錯都好 假假地都係香港其中一個歌神
然後一野比人抹殺對樂壇冇貢獻…仲話係大陸揾唔到錢先敗走

根本調轉事實
一早做好晒但唔肯派
Jer 林家謙都係佢fans
最on9果班係
睇xxx,我不如睇單春/點解唔睇單春
你反邊個同你含單春有咩關係
https://www.instagram.com/p/CUXe8oVPfzM/

係咪講緊呢篇嘢

/政治上,比他值得反的人,大有人在。
(如果用翻批評Eason嘅觀點與角度)/
所以佢臨尾要加番句尊重「好人」
否則以佢角度
倫伯成蟲其實對香港貢獻都好撚大,真Legend
但問題係點樣先算係好人,人人心入面都唔同定義
https://youtu.be/EQZXT63k2Ug

陳逸璇 Jolie Chan - 《酒紅色的心》MV
提拔林家謙 依個完全錯撚哂
都寫得幾差……
利申左先唔會睇單春
依家個奇怪現象係藍既就反之後會去撐冇表態既歌手/藝人再話佢地係黃 所以會成日咩暗黃架
講真明黃既而有撈緊既幾個
鏡狗成日中回力鏢 咩被逼 賺黃養藍都係鏡狗自我安慰既說話 講出黎預左俾haters笑成世 見邊個上tvb又起勢屌
唔再聽單春都係新疆綿歸邊但佢唔係完全係大陸發展 而突然返係香港呢個舉動更令人覺得佢想食哂兩家茶禮 不了
香港仲好多好努力本地歌手值得支持
佢本身就係單春谷谷主
搵個唔係死忠嘅寫會唔會客觀啲
Tvb on99
寧願成堆聲夢狗屎垃圾個個出歌 都唔俾Yumi出
其實真係得網絡世界啲人會日日喺度幫啲歌手分黃藍
唔使咁認真
突然返香港
幾時離開過香港
咁公道講句,無論樂壇係生定死,佢開show點都可以賣到10場8場既
呢到風向唔係佢年年霸獎 上台hea唱有份整死樂壇咩
佢有份玩爛都可以有貢獻 兩樣野係無衝突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞