[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (68)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
係fans 洗版式咁loop,定真係廣泛地多人聽先?
如果係淨係fans點洗版式整走姜濤啊 咪玩啦
姜濤多fans咁多
應該話冠軍係十大基本條件係因為冠軍嗰個星期首歌會播得特別多
冠軍周嘅ap差唔多等於你係榜尾幾個星期嘅ap
even你係個榜嘅亞軍季軍嘅ap數已經比係榜尾高好多

通常十大都係上榜夠耐(至少10week) 然後每個星期都係榜嘅中上遊 最尾冠軍就夠ap十大
當然都有例外嘅
呢首係用我今朝有啲唔舒服嘅ap調上十大
本身ap完全唔夠

上世紀既話 愛你 係真無冠十大
你睇Spotify chart就知 啲韓妹上翻曬出嚟
我知
如果依家要冇冠十大嘅
11>10>2>2>2>2>9 >2>2
類似咁就應該夠
我都想知咩事
係咪俾人hack咗?
25歲女歌手疑被偷拍報警求助? 護花男係ONE PROMISE主音文迪
https://lih.kg/3157842
130 ap樓下都唔穩陣啦下話
同埋點解宜家十大個standard咁低
16X ap就可以至尊歌
韓妹今年大戰緊無辦法 正如上年某程度都因為韓國無乜野聽
舊年換咗rundown之後嘅ap數就低咗好多
啱㗎啦
唔好去禍害其他歌手唔該
難講係因為已經10月過130嘅都係得5首
淨低14個星期出唔出到多5首十大呢
https://youtu.be/igmiA6PEm7M

Tinque.C 陳薔天 - 奢侈的夢 (Offical Music Video)

江華(原名陳木華)與麥潔文(Kitman)育有一子一女,27歲細女陳薔天(Tinque)年初正式加入樂壇,成功圓多年的歌手夢。

陳薔天的新歌《奢侈的夢》已在各電台派歌,她透露對歌曲的期望,好開心推出自己作曲、詞的新歌,最近更公開獻唱,如果能夠得到好成績當然開心,但對新歌都是抱平常心,會做好自己。
https://youtu.be/gDQblqhSaJc

VAL趙展彤 - 三分甜(原唱: Lollytalk) Acoustic Version Feat.Oscar Tse
講開又講,我覺得lolly talk正過collar

ahyo好cute
英皇未有 18.5週週都高位
廣告聽到幾句啲詞都係9唔搭8
渾身解數 全體消耗
呢句用黎話星夢而家成隊團滅都應境嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞