[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (68)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
loser真係mc最underrated嘅歌曲詞都勁正

攪到我有少少期待
今年新人啲歌普遍都冇上年咁hit
除咗collar 其他人啲歌都冇乜見朋友(唔係特別留意廣東歌嗰班)提過
終於唔使吊命咁睇見都好辛苦
係上年太超班姐
年年都有怪物新人咩
好聽就聽,幾多歲無影響
上咗神枱嗰啲人出歌都係為興趣,多過成績
https://www.instagram.com/p/CinBSzNpimE/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
啱啱見到sammi 話開演唱會,一堆人叫佢收皮退休,就係因為老佢又無奶共,有人買飛就開得,人哋對象只係自己fans又阻唔到佢哋偶像
從來對佢零興趣,但覺得唔需要反佢
咁佢啲回應係抵屌喎
Sammi演唱會勁高質 次次有突破
因為老鬧佢嘅人真係好冇質素
十大應該有freakin’ nightmare?
所以缺席壓ap?
依家樂壇好似舊人就要反,呢個風氣真係好差
我覺得你反佢係因為個vocal炒哂車我覺得ok
但係為年齡而反會唔會太橫蠻
年紀大就唔唱得咁你班偶像都好快要收山啦
好似得軒冇事
應該仲會有久休復出,走出傷痛嘅光環
會唔會出首歌去講呢件事?
好似用《One and All》去同啲人講十二為一、團魂嗰啲嘢
罷明十大歌嚟咁都唔播多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞