[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (68)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
藝術嘅本質就係各花入各眼
就算你覺得幾優秀嘅創作都必然有人唔鍾意
團同歌手又唔同玩法

不過今年新人歌唔紅
歌榜全部上唔到前, 街客對非女團男團歌手唔熱烈
本身以為缺席有得爭下
預告左9月底前出新歌
pop music本質上都係一種performing arts嚟嘅
再plug可能有埋女歌手獎想聽新歌但又驚佢拎女歌手又比人圍屌
唔好啦
另一條女啲音準好差 唔想聽災難版手望
其實佢好睇唱咩歌
之前睇佢自己concert同做+him嘉賓就天后級
做軒公嘉賓就災難級
Mc新歌好過之前啲k歌啦
不過仲未超越到loser
MC都正 不過《乾》似單春嘅歌 想聽佢嘅版本
而家已經講到樂壇第一人
仲harsh?
https://youtu.be/BnSzsntOGJU

Gordon Flanders - INSECURE (Official Music Video)

作曲:Gordon Flanders
作詞:Gordon Flanders
編曲:Gordon Flanders / Justin Yau
監製:Gordon Flanders / Justin Yau
樓上講到佢比唔上單春
咁唔係要求太高?
你有咩誤會 MC點同倒單春比
講緊佢唱得冇feel 好似唔知d歌詞點解
d歌越黎越衣不稱身
佢得三歲唔明歌詞冇問題
個人覺得佢岩唱d淺白d嘅歌姐

同埋點harsh 冇人鬧佢喎
評價唔正面就harsh
似New Order/Last Order?
明你講咩
要個歌手夠感染力先有feel 所以話係單春vibe嘅歌
而唔係話佢似單春同佢比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞