[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (68)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
19-21 金獎全部都怪物
係因為佢啲歌全部都關於神 搞到好似傳教咁 先冇人鍾意
新人真無乜邊隻歌係hit
MC初出道咁hit真係天時地利人和
上年cas嘅十大都唔係留下來的人
本身華納已經易啲打起
再加埋aeon個名即刻入屋
肯定會啦 原本夾演唱會we are應該會播到十大
點知出事 innerspace又唔夠做
原本無歌都應該會變首好感人嘅歌出嚟啦
上年男女新人三甲view數歌名氣完爆今年
gigi唔算啦同今年sabrina差唔多
估計唔會搞咁多嘢 可能連歌都唔出
話哂仲有幾個大show要搞
fb班中女中佬成日鬧佢
反而ig班後生唔會
草蜢都無啦啦比人狂鬧
人哋跳唱都好過好多後生
只限班男人
21其餘嗰兩個新人金都係蜀中無大將
依家連未夠40歲嘅金堅 phil 陳伯都比人鬧
但鬧人老嘢嗰班人
通常都係覺得自己最支持年青人嘅中年人
真係後生嗰班反而唔會出聲
嗰班係以為自己好支持後生嘅中年人
睇下佢哋啲profile大部分都係中女中佬
最多口 最口臭就係佢哋
只要唔係(佢覺得)黃絲同後生就踩
真正後生嗰批
就算唔鍾意都好少衝出嚟鬧
佢沉晒嘅原因係比黃絲bully多過年紀
但病咗照唱個次睇到中途堅想走…
佢哋會屈返sammi抽後生水
睇佢哋啲wall
其實有啲都唔係任何後生歌手嘅粉
只係衝出嚟話比人聽支持後生就係唔out
成件事老土到爆

呢兩年反而見啲後生新歌舊歌都聽
連梅姐都有學生聽返
冇班中年人咁強調一定要聽新歌手同新歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞