荃灣二手上車邊度好(16)

964 回覆
4 Like 11 Dislike
兩邊都舊,唔好望升啦

一邊近地鐵,一邊近西鐵

買海濱就買前排頭幾座,有一線海景+行到去西鐵
幾錢預算而家跌市可以睇新d
睇番新d啦,無咩預算睇30年,有就睇20年樓
都要諗下最壞打算唔走要住到退休假設懶得唔換樓
愉城鑽石廳有無睇過現樓,望落好窄咁
工廠三寶 cls
20都有d舊,有預算就10年樓啦
都要諗下最壞打算唔走要住到退休假設懶得唔換樓
死雀吸廢氣
二手樓市交投氣氛淡靜,小業主議價空間擴大。中原地產高級資深區域營業董事程尚傑表示,在業主減價吸引下,荃灣區11月暫錄約90成交,比10月升約2成。其中荃灣全.城匯1座高層C室,實用面積524平方呎,屬於2房間隔,室內連簇新裝修,望清靜內園景,業主原本叫價1030萬元放盤,上月減至896萬吸客,昨日再減至852萬元易手,呎價16260元,不計內部轉讓個案,呎價屬同類新低。
無寫業主買入價幾多錢? 賺 or 蝕 ?
傻羊乜嘢負面嘢都話同雀仔有關, 點知單嘢原來係假嘅

https://lih.kg/jqbECT
賺13%左右
500-550 死都要兩房係咪要上荃景圍行山?
海濱睇過好似危樓咁 又石矢剝落又漏水
問埋海灣有冇盤
而家550 有機執到綠楊低層
綠楊3房廚房係唔係冇得拆牆?
個廚房細到
想問下知唔知佢朝早地鐵出車算唔算好嘈?
成交個兩單530同550都幾吸引
海灣花園?
我見最近成交個單過6球
一條友搞唔掂
唔知荃西依家全城 海之戀 柏傲 御凱
三套房有無可能跌番去1300萬以內
萬景大三房1200萬內都想狗衝
希望快d終極一跌俾我買到
呢半年睇左甘耐 跌既同成交主要兩房居多
三房套荃西仲未有大冧價
C室係咪黑廁個則黎
不過都真係好抵
就咁睇可能萬景峯有機會
因為始終買入價平好多, 同埋六百幾呎已經有
荃灣西嗰啲全部都750呎以上
買入價都貴好多, 機會好細
都係嘅 但大單位既防守力真係勁過細單位
到依家仲未有特別明顯蝕讓
或者返去2017年尾果d價位 只好再耐心等下
不過萬景峰入面都真係幾嚿下
可能要預返幾十個做返裝修
因為廁所廚房都要搞
之前睇過一間1009呎6 座
四房嚟講個真係開得幾靚, 但係入面真係幾殘下
全城匯2房 8M
真係跌咗好多
睇埋深井?

有52x 同962 出ssp同cwb
2房見過爆開放式 3房唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞