荃灣二手上車邊度好(16)

964 回覆
4 Like 11 Dislike

唔知係咪你講嗰款424
慣左就唔覺
幾嘈都訓得著
關窗開風扇
點解荃灣西d新樓個個盤都係得一個單位係全明廁
中原地產全城滙分行A組高級資深分區營業經理陳文杰表示,分行新近促成荃灣萬景峯6座極高層F室成交,實用面積507呎,兩房間隔,向東南,享開揚市景。業主已移民海外,早前特意回港賣樓,叫價1060萬元,放盤兩星期,因為急沽肯劈價,吸引多組客人洽購,最終以880萬元沽出,共減180萬元,實用呎價17357元,造價回到2017年水平。本月屋苑另外2宗分別位於中層及低層的兩房戶成交,造價分別為996萬元及960萬元,是次成交價低約1成。原業主於2007年以379萬元一手買入單位,持貨15年沽出,帳面仍可獲利501萬元。

==============

美聯物業何振榮表示,荃灣海之戀5C座中低層D室,實用面積約538方呎,屬兩房戶型,朝向正南,坐享海景,間隔方正實用,連接大型商場,港鐵荃灣西站上蓋,四通八達,生活便利,質素不俗,故獲年輕買家青睞。原業主睇淡後市,沽貨套現,開價1,168萬元,劈價168萬元,終以1,000萬元成交該單位,實用呎價約18,587元。

===============
VC 同埋全西三寶嘅差距開始出現
原來荃灣西個價都開始跌跌地,如果海之兩房去到七百,租金回報有三釐相對以前就好吸引,但係而家銀行做定存閒閒地都4,5釐,所以兩房而家要去到5百萬左右先值得考慮,雖然個人暫時覺得機會唔大
爸打見你周圍留言 唔洗咁上心wo
等緊樓價跌買間收租😹😹😹
萬景正式退下荃灣樓王既位置了
海之戀當年一手兩房都9球
我諗你唔洗幻想太多低過呢個數啦
暫時唔會買樓住,本身坐緊兩件貨,買咗四年冇升過dklm
10幾年樓大把利潤 咪多d水位
計埋收租同利息有冇賺?
早幾年買左荃中,依家想搬大少少走,走又蝕同跌到咁🤦🏻‍♂️唔走就唔知等幾耐
早幾年炒到5M
依家4M都冇,蝕賣連之前筆首期都拿唔足依家唔上唔落咁,好煩
拎唔足好過拎唔到
早幾年買納米樓果d真係蝕到pk
最煩係諗等唔等定照蝕住走,等唔知幾耐樓齡又再大d,再唔係諗緊一係甩名去買/租另一邊新但舊個度要搵人租唔係供兩邊都頂唔順
咁而家邊個係荃灣樓皇
屎之戀
御凱?
你full pay咁計?
當你依家住緊個到跌左1球
咁新買個到可能都跌左1球
咁其實有無分別
蝕賣完拿唔足當初舊首期錢3/40萬?再買第二間平1球既,唔知點解個心情好複雜
荃景圍嗰頭可以話係荃灣私樓質素最差嗰批,應該跌幅最勁,所以其實都有啲分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞