荃灣二手上車邊度好(16)

964 回覆
4 Like 11 Dislike
識個agent 講,啱啱荃灣中心425呎2戶賣咗39x,九千幾蚊呎好似好吸引
不過成40幾年樓
識個agent 講,啱啱荃灣中心425呎2房賣咗39x,九千幾蚊呎好似好吸引
不過成40幾年樓
17k 3房,雖然17K不過都賺緊十幾20%,另外而家個㗎好似升緊
你要買?
有錢咪買荃西囉,睇餸食飯
有一間荃灣工廠區裏面 (呢到會叫荃西)不過有少少漏水 上下左右都係兇宅 得閒可以去搵小草 半新樓 等lift等足5-8分鐘 符合師兄要求 你想唔想知?
荃灣廣場好唔好住?
我見冇乜人講同好少放盤
工廠三寶
唔洗理佢啦,爵仔hater,上面講嘅六個point得半新樓叫做啱D
邊句唔岩 拎出黎討論下
美聯物業萬景峰3分行高級營業經理戴偉強指,荃灣區本月首6日市場累減約20宗成交,睇樓量亦按周升2成,交投速度加快,促使部份準買家趕緊入市,其中剛成交的荃灣萬景峯套3房園景戶,區內租客睇樓2小時後即成交。單位為萬景峯1座高層G室,實用面積674平方呎,套3房,望園景,屬同類罕有放盤,原以1380萬元放售,同區租客見樓價回落,較2021年高位仍有上升空間,睇樓後2小時後即決定落訂, 還價至1330萬元承接,實用呎價19733元。原業主於2006年以458.2萬元購入,轉手帳面賺871.8萬元,升值1.9倍。
如果13m買左萬景3房我覺得都還好
但聽啲agent講萬景3房啲房真係好細

雖然location wise係唔錯
冇其他alternative
韻濤居其實幾好幾舒服,有朋友住緊上過去玩
三房通常有小朋友,梗廚同交通方便應該係首要考慮
你話而家樓升番,但我睇開果D二三線樓盤既兩房仲跌緊,求個住既其實諗得過
我覺得最緊要係環境
如果一落去烏煙瘴氣又係車房, 工廠區
有小朋友一定唔會選擇呢啲地方
荃西三部基本上一落去就已經係海濱公園
隨時可以俾小朋友放電
呢樣好重要
美聯物業愉景新城分行聯席區域經理鍾家指,本月至今荃灣區交投暢旺,累錄逾40宗成交,個別優質單位更於短時間內獲承接,如剛易手的荃灣愉景新城4座低層C室,實用面積474平方呎,2房,單位備企理裝修,望園景,1月以730萬元放售,現以718萬元沽出,實用呎價15148元。同類2房,上月底造價約675萬元,不及兩星期升價6%,而去年12月,同類價錢更可買入套3房戶。

愉城低層都上返7字頭
所以工三三房相比下真係冇同級嘅咁吸引
細三房,黑廁,會所細,交通冇咁方便,工廠附近
咁荃西三寶嗰個會所都唔係大, 啲房都唔係特別大
幾時附近環境好緊要, 真係會直接影響樓價
所以啟德居民先咁擔心起咁多公屋
因為之前三十幾年樓個d 跌得好甘
好多都足足跌咗20%以上
但荃灣西跌得好少
所以一升番就好明顯
荃西兩萬蚊其實真係揀唔落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞