blackpink係咪真係咁紅

451 回覆
408 Like 140 Dislike
成q日都提外國歌手
知唔知咩叫語言霸權呀?
韓文永遠都唔會去到英文歌個熱度架啦
做到blackpink咁樣已經係全球知名
正如廣東話永遠都只會係香港市場唔會入到國際
一隊都冇,你叫佢講3隊

係咩
met gala 係咪都唔計
Dior 代言
celine代言
係咪都唔計
早排出新歌,出到BBC新聞台有報導,咁算唔算?
呢個某程度上同意,佢地太hea打歌,韓國本土人氣比唔上itzy,aespa狂打歌果批

致於國際上多人識,女團佢係最多,繼少女時代後,唔排除仲多人識過少女時代因d歌打到去南歐南美
如果紅既定義係全球多人識多人睇佢地既片,聽佢地既歌,咁BP已經唔係紅唔紅既問題,係紅到發紫

但打歌咁hea,keep到幾耐?好大變數,當然已經入左人心,但人心係會變,遲d可以變成“BP我以前聽過,但冇理好耐“
唔係ratatatata whoawhoawhoa 就dudududu
係咩文譯成點都唔重要啦
歌手?去美國都唔開咪,得一個叫唱得好小小,但同Wendy果d比完全唔叫唱歌
不嬲都比人笑係model多過idol
成班blind衝出黎
之前有篇新聞講Mirror紅到日本同英國喎
佢地咪又係唱廣東歌
講真少時唔算真係打入歐美啦
一定係BP多人識
1. Billboard 200上過Top 1,唯一kpop女團做到
大把韓團打生打死就係為咗打入美國市場
2. Pink Venom MV Youtube 首24小時最多觀看數女團,而家都仲係trending第一,包括韓國同香港區
重有bp跳舞都唔齊有冇一次係齊?
比錢買就有啦
連登仔:我身邊無咩人識 唔計
Yg大撚把錢
樓豬咩都唔計你講咁多點回呀
是..
real
正頭Billboard都有出報道不過唔計
你個撚樣斷腳死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞