blackpink係咪真係咁紅

451 回覆
408 Like 140 Dislike
上面有人話大把
所以K-pop十幾年前就打東南亞市場都走得幾前
果陣一樣窮但人口夠大夠廣夠多社群,英文好識到白人,方便傳開去西方社會
依家就收緊成果

問香港啲賓泰印仔妹都肯定識K-pop多過呢兩年爆紅周圍都見到既Mirror
東南亞天團
咁講嘢Yg係咪諗過解散bp
差唔多夠時間要續約
Cover都打到飛機
屌你老母死on9仔,唔紅鬼cover啦
但雪花秀搵Rosé做代言
嗰幾隊上到late show再講啦
頒個廣告從業員冠軍俾bp 又贏
我有話佢唔紅?
我係話大部份上得榜都嘅都係有水份
個市場係咁運作

盲撐唔好咁肉酸啦
學人講邏輯

紅唔代表冇水分
餐廳好食都可以買 review 㗎傻仔
同意
1億個人各睇1次 係1億views
1個人睇 1億次都係 1億views

youtube 水份 太高

不過bp 係紅既
其實掉返轉
佢哋有段時間空白期咗好耐
有一年幾去咗海外同日本開con
喺日本就好啲
但根本唔夠歌
而且喺東南亞開con都係細場
啲飛又去唔哂
2018年cb嗰陣出首Dudududu
但喺韓國音源係爆唔起,有買榜嫌疑
加埋Jennie hea跳,音放預錄扮開咪
係被韓國人話實力同歌嘅質素都比唔上2NE1
直到佢哋喺Netflix有套紀錄片上咗
How you like that同Lovesick Girls又多返人聽
幾個成員有好多國際大牌廣告
明明同Dua Lipa、Lady Gaga合作嗰陣都無太大回響
之後同Selena Gomez首Ice Cream又好好反應
結果被佢哋反cup,真係上咗一線
做咗international star
當中嗰啲操作,對我嚟講有啲難明
原來喺Netflix上紀錄片係會多咗好多人識
The Rock都好紅
the rock都唔紅?
咪話佢地唔止youtube views高囉
Spotify,Twitter,Billboard呢幾樣都足以證佢地全球人氣係點

唔想拎出黎笑
但拎香港刷views刷到傻果隊男子天團望下就知youtube views易刷,但其他數據一啲都唔易
Blackpink啲subs大部分係真人實數先可以推到views咁快上億
唔明點解jennie咁撚醜樣 啲人要捧到佢係神級美女
咩人間chanel個啲都痴撚線
明明以前係韓國本土好似紅歌唔紅團咁
又成日比人屌舞台hea 無歌出
之後無啦啦就係歐美就紅咗
係youtube打歌名+reaction咪知有幾出名囉屌
係喎,明明Jennie無論喺樣、唱、跳、rap呢幾方面嘅水平都係中上(呢樣嘢佢初出道嗰陣都認架),但因為個樣望落夠串,啲人就話佢夠霸氣,好swag,相反Jisoo就成日被人笑花瓶、無性格、無氣質
真...chanel 都on99 自己搵個咁既人
仲要"好似" 紅歌唔紅團
Chanel冇我哋連燈仔咁有眼光啦
搵個拍戲黎比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞