blackpink係咪真係咁紅

451 回覆
408 Like 140 Dislike
咁撚樣都討論咁耐 換個個隊名每團評一評又幾個po
到底俾到三個世界性紅過bp嘅女團名我未?
紅過隊mirror 先啦
唔識 垃圾韓文化
身邊冇咩人識,唔紅
上唔到billboard,唔紅
有上過billboard係我講錯啫,不過歐美演唱會賣唔晒飛,唔紅
上唔到melon第一,唔紅
廣告代言嗰啲都係二線牌子年年換代言人,唔紅
XX團屌打咗blackpink,唔紅
去美國唔開live、你去韓國睇一轉啦⋯⋯
成日係到諗,如果2NE1冇解散,BP d歌係咪會係2NE1
Coachella ?
Vma?
未聽過喎
blackpink有歌係2NE1嗰陣嘅demo
collar twins AT17
依家9成都係人帶歌,好唔好聽都係其次
Aespa都上過
仲要係main stage
成首歌得你講嗰啲無其他歌詞咩?
咁你求撚其research 似想一早話人唔紅偏全球多過真心想問...
呢個先係真相

啲人下下攞第一二化男女團去比

大佬,最近睇咗twice 嘅live&單頭, 有單頭追嘅情況之下只有到佢唱嗰啲先交戲,其餘時間木口木面,連dancer都不如講真好失望,呢啲叫世界級?

不過black pink live hea又唔齊真係街知巷聞啦
第一二代*

少時come back 雖然都只開半咪,但佢地個個起馬交足力水同表情,反而啲現役就hea住賺?
咁就賺咗6000萬,紅館要開幾多場
bp 絶對係時尚圈頂流
其實中國LV接觸佢已經係對佢知名度嘅肯定
不過佢應該衰咗係佢啲粉絲白嫖度
個人覺得follower多但係唔買嘢
嗰啲唔叫「紅」/「有流量」,叫「實力派」
同埋都間接證明入面有幾多zombie

本來成為品牌摯友之後呢
如果營業暴增中國LV公關會寫proposal俾LV 總部嘅
咁佢就有機成為LV大中華區代言人
但係中國LV似乎冇動作
咁可能係營業額唔太理想

相反BP個Lisa followers 多得嚟仲要營業額暴漲
證明佢啲粉絲會瘋狂買佢啲嘢(=alive
同埋佢好紅就算普通路人都想get同款
所以Celine咪簽佢做全球代言人

同埋LV個代言人要求似乎比其他品牌高(LVMH龍頭嚟
BTS都淨係做到品牌代言人
可想而知4000M對於LV
少時近排SM演唱會咪嘴,你點睇?
GEM既fans都應該幾肯洗錢睇下同佢人數差唔多既的士陳,開演唱會既場數....
係啊有半咪有咪咀,所以?
咁佢哋算唔算hea住賺
邏輯上係比唔交表情、同全咪嘴嘅有冇咁hea

當然最好就係所以做足 全開咪 又唱得好,咁作為觀眾咪最大益處囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞