Top Gun Maverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區 (12)

717 回覆
9 Like 5 Dislike
又話第二集短啲既
不過真係好好j
Thx bro
短1秒

不過都係鐘意第一集個opening 多啲

香港票房有限公司今日公布2022年暑假檔期(7月1日至8月31日)電影票房成績。綜合7、8月期間的票房資料,期間首輪上映中電影共有90部,當中香港電影佔15部,而外語片則為75部。整個暑假檔期的電影票房總收入有港幣$308,595,988,對比去年同期票房收入$254,891,427,顯示電影市場在疫情持續的情況下票房回升約21.07%,但仍未回復至2019年此段期間票房收入為HK$391,862,695疫情前之水平。

在暑假檔期上映之影片中,以《雷神奇俠 4: 愛與雷霆》的成績最好,期間收入為HK$48,546,352 成為整個暑假檔期十大電影之首,第二位動畫電影是《迷你兵團 2》,收入為$35,929,849,而香港電影共有五部位列十大,成積最好是第三位《闔家辣》,收入為$32,100,491,緊隨其後是上映 7 天的《明日戰記》期間收入為$30,101,100,排第五位是《阿媽有咗第二個》,期間收入為$29,630,786,另外兩套香港電影位列十大之一分別是第七位《神探大戰》及第十位《緣路山旮旯》。

於5月26日上映的《壯志凌雲: 獨行俠》仍上映中,累計票房$105,711,061。
仍上映中

其實maverick 真係算製造左幾多奇蹟
同套戲一樣咁熱血
我有會員 $144
K-11普通場有冇咩優點 見佢都係貴d
咁去海運啦, 唔係DBOX 位百3蚊, 個銀幕夠大. DBOX位加50.
海運真係IMAX 之後既首選, screen 夠大, 聲都OK
之前睇007坐過山頂角落頭位 依家諗返起都覺得自己on99
第一日得mcl有得賣 跟住屋企附近又冇間掂 所以先買k11
好差?我又坐山頂角落頭位 但唔計側邊嗰兩排
去K11睇 最大優點係睇完可以落去下面海旁散步
我就係坐側邊 個陣唔覺差嘅 不過依家睇過k11就會比下去啦
K11係幾正 最差就一定係MegaBox 打死都唔會再去
今個weekend 應該過700萬?
Cls
我估tgm最尾us票房大概715m
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞