Top Gun Maverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區 (12)

717 回覆
9 Like 5 Dislike
已經有bd rom
有幾段making of都有正體中文(字幕係寫cantonese)
嘉禾imax係咪到今日
唔見其他日子
估計係,聽日開始嚟緊兩個禮拜做黑亞當,之後9/11就上Black Panther,到12月就Avatar,無空檔再比TGM上,就算有一兩個空檔,合理估計係比明日戰記攝期。

套戲都上咗成五個月,睇返剛剛一星期加場嘅賣飛情況,其實已經好少人睇,狠心啲講,其實應該要落畫。

What the past is the past, for both of us

係飛機上睇別有一番風味
咁快有
咩機
cx
咁我年底坐cx 番黎先
同dark star 一齊起飛
有冇人知香港邊度仲有imax, 4DX 睇?
開工唔睇得戲所以睇script,但都可以回憶返全套戲畫面出嚟
想請教咩係特典
又可以洗錢
姐係除左商品之外仲會隨商品付送既野
日本好叻玩呢類行銷,例如係先行特典 (預訂限定)
店頭特典(係指定店舖買) 等等

而日本今次既特典
Amazon 送杯
樂天送dark star 匙扣同保温壺咁
仲有啲送海報個啲

唔該師兄你買咗邊款?
就咁睇樂天嗰個好吸引!佢寄唔寄香港?我見佢全部日文連英文都冇⋯
樂天
唔知 我唔係香港
日版碟留意番佢得日文字幕
唔好意思啊師兄
想問佢日本版box set係咪冇得再訂
我想買box set+鎖匙扣保溫杯但見佢話冇得訂
定係佢12月先開始訂
第一次訂碟真係唔識
Box set 你指上面有相有杯墊個set
日版特典係Blu-ray 同4k 先會跟 呢隻好似仲有得訂

https://r10.to/h6kxTc
原來真係樂天切哂
但日本amazon 仲有 ,真係好想要日版碟的話你可以考慮下
12/23発売 トップガン&トップガン マーヴェリック コレクターズBOXはこちら嗰個,我用google translate見佢買呢set都可以揀跟鎖匙扣/袋/保溫杯
但amazon冇送鎖匙扣
我想要個鎖匙扣
切曬係咪即係唔會再有得訂
box set係steelbook又送一堆嘢好似好正咁
唔知會唔會再反貨
鐵盒box 講真到到都有,無咩必要買日版,我都唔係買日版

學我上面話真係中意特典就直接買最平個款全包就算,然後另外揾鐵盒買
https://paramountpicturesfyc.com/top-gun-maverick
Paramount 將會幫tgm 競逐既oscar 項目
基本上我覺得唔洗諗架啦
唯二最有可能入圍既係 cinematography
同Original song

好聽就I ain’t worried 好似好聽啲,但我私心想gaga 拎
其實TGM 係Oscar大熱,好多影評講TGM帶返影迷入戲院,改變返荷里活電影嘅生態,對行業重回正軌有好大影響

另外,剛剛個Saturn 都攞咗三個大獎,算係熱吓身

https://www.saturnawards.org

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞