Top Gun Maverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區 (12)

717 回覆
9 Like 5 Dislike
會去!! 已買飛!!
讓哂路比呀凡達啦
下個月再黎
https://www.youtube.com/watch?v=SRcVMUW5MGY

《壯志凌雲:獨行俠》講述外號「獨行俠」的彼得米切爾(湯告魯斯 飾)是海軍裡公認的優秀機師,於軍中服役逾30年間,一直醉心飛行,不斷挑戰自我極限。及後他臨危受命,回到自己出身的飛行學校擔任教官,精銳訓練新一批準飛行員,以應付一項前所未有的嚴峻任務。他意想不到的是,竟然遇見昔日已故戰友「飛鵝」尼克中尉的兒子,「公雞」畢列上尉(米爾斯泰勒 飾),因而勾起他對故友的愧疚。「獨行俠」飽受未知的將來和痛苦的回憶所困擾,被迫面對自己內心的恐懼……為了這項關乎生死的任務,他能否重新振作,再度駕馭風雲?
今晚明珠台播番第一集
呢個要睇Avatar 2有冇後勁,否則唔洗諗
決戰38 係netfix 上
唔係上戲院
陰公豬
如果係tc 既戲應該唔會比佢發生
湯佬真係好癲好撚正
我119買咗早知等多陣不過諗深一層 個盒係Top Gun嘅洗多少少錢都冇所謂嘅
119 都平香港買好多
我忍手未買, 不過應該唔會買
喺香港買真係貴千六蚊一套真係唔捨得買,除非佢真係會有唔同特別嘅嘢
好彩上嚟見到你哋話Amazon平好多最尾見到iceman同maverick張相就真係忍唔到手啲相嘅quality真心唔錯
我都119買, 多謝某鋪CUT單回水, 開HKD1180都話冇貨攞去炒, 即時覺得119好抵, 益Amazon都唔益香港班仆街!
本身定價都唔係平, 老老77, 兩隻碟幾錢大概有得計, 其他非碟既野, 加埋成千蚊(香港既價錢) 我平時仲有其他野儲/買, 錢仲係其次, 冇位先係問題, 已經成屋唔等洗既野, 買既速度快過清加上早排睇youtube 開箱, 個主持都講呢啲都係收埋到天荒地老, 我都係忍手算 btw, dvd 年代中過伏, 所以都冇咗儲碟舖癮
其實真係唔洗驚買唔到, 由得佢地炒飽佢
US?
hk
覺得係因為香港個場太垃圾
尾二果行水平視線可以都睇到兩邊部機嘅時候
未計全程好驚有人去廁所要睇人頭
之前去咗日本玩就順手挖下top gun仲有咩版本上緊
仲有4DX + screenX 場(冇配音!!!!!),朝早9點都狗衝啦梗係
0905場都可以中間位只有第一行冇人買同埋個場滿7成其實真係好叻
日本睇果集個院夠高度同埋夠深,所以三個screen都唔會好迫同埋坐尾二果行覺得睇唔曬,真係有同佢哋一齊飛嘅刺激感
走人果時有行埋去第三行中間位feel會唔會斷頸,唔係最舒服但都OK
字幕呢,個人覺得將日文版嘅搵譯開日影D人譯返做廣東話可能會貼過而家不過英文係香港法定語言之一,字幕可能唔係真係咁重要
可能因為套戲同埋戲院嘅配置全部都喺一個正確嘅位置,睇完係同5月21號果時睇完優先場一樣感動
全日本得四間screen x + 4d
而關西得一間 係姬路,我好黑仔,為左要特典所以好早就睇,個時全部4d都要睇吹替
不過我真心麻麻screen x 4d
可能我本身就麻麻日本啲4d
亦都可能我無睇過香港個版本唔知係點

Btw 日文字幕個翻譯戶田奈津子本身就做左好多年tc 翻譯 好識捉tc 想要乜

今日見到有人著 但今日有d熱
呢件太難carry
日本好多阿叔阿伯好中意著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞