【吊靴鬼】飛一次大阪,談了一場六天的「同地戀」【3】

1001 回覆
713 Like 54 Dislike
第三集,應該係大阪之旅嘅最後一集

多謝你地支持

鍾意故事嘅就正評一下

Post 1:https://lihkg.com/thread/299667/page/1

Post 2:https://lihkg.com/thread/306600/page/1

自己FB:https://www.facebook.com/coooooolicecream/

同時都祝去緊旅行同未來會去旅行嘅巴絲玩得開心啲同安全
Lm
新人留名
在晚上,心齋橋的人流仍然絡繹不絕,熱鬧繁盛。

看一看手錶,時間尚早,其實只是9時半左右。

「等等先,佢地住嘅地方,應該係......」我一邊在腦海中回想他們說過的酒店名字,一邊打開Google地圖,不然自己恐怕迷路一百年也摸不上門。

這時我才發現一個問題。

我連不上網絡。

「啊死啦!......Wifi蛋唔係我度......」Wifi蛋一直放在阿包他的背包。

幸好,大阪有免費的Wifi熱點,只是速度不快,而且限時十五分鐘。

對我而言,已經是救星。連上Osaka Free Wifi,我手機頓時響起通知。

是BoBo的訊息。

「我訓咗呀,訓咗好耐添。😴😳」

「我好返啦已經。😁」

因著她有說謊的前科,我對她的痊癒持極度懷疑的態度。

「妳有無食藥呀?😯」我問。

「喂,我問你呀,如果太陽同月亮你揀邊樣?🌞🌛」
可以被bobo呢種女仔選中嘅人 真係好幸福
lm
留明
留名
「妳都未答我。」我說。

「你揀咗先啦~」

「嗯......月亮?」

「好啦,算你啦。🙂」

「阿森佢地有買呀,但我未食。😂」

「所以佢好惡呀。🤣」

「點解唔食?🙄」我問。

「唔記得咗~」

「我畀埋今日嗰啲藥妳食呀,睇下會唔會好啲。」我說。

「好呀,我聽日食。」

「其實我而家係心齋橋啦。」我說。

「吓!?😨」

「你過嚟呀?」

「我應該係附近,差唔多到。😮」我觀看左右,我想位置不會偏離太遠吧?

「差唔多到?」

「你等我十分鐘呀,係對面間Lawson門口等。😱」

「吓?」

我原先是打算直接把藥送到門口,不過她好像已準備出門。

Google地圖定位,搜尋好目的地和確定自己位置後,我便繼續朝她們的酒店方向去。

訊息通知此時又響起。

「咁急?」

我又以為是BoBo已到,她催促我加快步伐。

通知,某些人總會在不適合的時間打來。

拿出手機,是我最熟悉不過的用戶名字。
正評留名加速
小睡片刻先 頭痛
留名
皮已正
Lm
好好睇 但我驚結局會好虐心
已正評
Sad end 就屌爆你

新post 工評 lm 呀
lm
感覺到個ex準備彈出黎
無負皮?等我破你負皮處
新post留名
出多D!
屌你老味個ex 放過人啦
仆街好sad 呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞