海賊王劇場版 ONE PIECE FILM RED 集中討論區

627 回覆
45 Like 79 Dislike
特登俾佢咬
為咗氹路飛覺醒
本書最尾寫明死咗
尾田依家都幾撚狠 Z死都正路
Uta 主角童年朋友 紅髮個女 就咁死撚咗
一開頭以為uta能力係無限月讀啲fd
有幾樣野好不滿
一直以嚟都寫紅髮極重視伙伴,但依到就拋棄個女
見聞色共享視野
完全純粹係為咗可以用布蕾個能力先寫佢出場
路飛俾幾個平民用水桶淋海水就ko咗
果幕唔係淨係講紅髮同uta有緣份咩?
今日我自己睇完
啱啱睇youtube彩蛋
呢度都有講10:17
https://youtu.be/26hxRFDZtTg
個幕係uta角度見到紅髮開箱
然後畫面轉咗雷利同羅渣開箱
然後紅髮話有緣份,所以合理推測係紅髮都係羅渣開箱執到紅髮
本身入場想睇avenger咁既大亂鬥
點知比套親情我睇
搖都無問題,噴真係好難頂,又嘈,即刻出戲
俾佢噴左兩野之後全程手指遮住個閪門口
瘋狂吹奏鬼滅
你成場都係打咪彌補到囉
其實唔係得卡二可以預見未來
唔計路飛 凱多都得
係一套唔錯嘅戲 但好唔似one piece
個故事ok
音樂好聽
但真係崩到仆街睇到我出出地戲
咁多套劇場版畫得最崩應該係呢套
書仔有草稿
寫明羅渣係神之谷執紅髮
可以話係一套好有特色電影 但5會係一套好睇既電影
啲經費攞曬去整音樂同MV 內容同打鬥完全係零 嘥曬啲角色
估5到電影完來可以咁整 真係大開眼界
btw 啲MV緊正
5你老母
唔係忠粉同鐘意聽歌既
可以唔洗曬錢睇
我都比uta 搞到入左夢境
紅髮又係出出幾招同比下面就完左
我都比左面佢入去睇
Shit
漫畫黨
細過睇過幾集亞視one piece only
冇睇過one piece電影
入場主要為左ado

覺得佢好有野心包裝到好似鬼滅咁
但作為要俾錢嘅電影版,覺得d經費主要係晒uta同埋最後大戰度
中間其他海賊/草帽團即刻d畫面跌兩個grade
跌grade都唔好跌咁多啦,好出戲

同埋uta開場三首歌好有vtuber 3d live feel
ado 7首歌入場好撚正
但夾埋one piece好似差少少
聽住ado唱歌中間草帽團逐個放大技有小小屌出嚟

btw最後紅髮同路飛放大技個shot真係幾型
雖然路飛入左5檔
btw最後紅髮又用面子果實逼退兩個上將

明明一開始赤狗都落order照殺平民
多個紅髮反而縮

btw差d唔記得烏索普老竇係紅髮團入面

如果中文版叫馬夫cover埋ado 7首歌會唔會暴動
有一幅圖
真係咁撚不自量力嘅,食住花生等佢出醜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞