海賊王劇場版 ONE PIECE FILM RED 集中討論區

627 回覆
45 Like 79 Dislike
金蛋黎,點會寫死佢
尾田好怪,有時夾硬兜到啲人點都唔死(例如錦衛門兩公婆)
Uta 其實唔死繼續同高登教細路音樂都唔影響故事但偏偏有解藥都要死

路飛智商低還智商低,但尾田對佢其實都好狠
阿哥喺佢面前死、苦練到被稱為第五王 又再次見證好友喺自己面前死、另一個阿哥又失蹤
一出世個老豆就閃咗去,爺爺就喺頂上打完嗰拳就再無交集….
真係幾鍾意uta
點解要寫死佢
睇完套戲有啲傷感
而家連聽ado嗰幾首歌都眼濕濕
老實講

Uta 死仲sad 過Ace 死
講真所有野佢自己攞黎

太天真以為人類只要一直開演唱會就夠,連fans都唔同佢一直癲落去,佢就發癲變人地做公仔,唔接受自己一直以來既認知係錯,響果個時間收手都唔會無法挽回

但佢癲到放埋魔王出黎,先攪到咁

個編劇寫佢寫得好差,徹底既天真,冇考慮過既計劃,新世界齋up就好聽,其實只係口號,佢既實力只係憑天賦憑果實憑古代武器憑藥物,冇真正歌姬既覺悟同努力接現到出黎

佢除左人設好睇同ado加持就乜都唔吸引,唔明點解有人想佢長駐
講真Ace 死自己拎黎 全團叫佢唔好追佢都要追
走佬比人講幾句又打
好睇係最主要原因,冇得排除
睇完MX4D 搖到好暈
完全係on9仔, 1打一團人, 比人set 好主場打, on9無極限
啱先睇完 歌幾好聽 劇情就不予置評 中間訓著左
唯一感動個位係紅髮執到UTA個陣回憶起自己都係羅傑執返黎嘅

想問海賊係咪筍工黎架個個都唔使搵錢 得我巴基大哥努力返工
老老實實 睇完 成幾個星期
上網聽返啲歌真係會load返uta啲畫面出黎 啲歌超好聽

但腦海中 其實完全唔覺同op有關咁
覺得唔夠多luffy打架畫面 最後先爆joyboy 基本上成套就係出個一拳 紅髮方面都算ok 睇到速度快過黃猿 刀技有鷹眼既威力 算收貨 太多角色搞到唔過癮 太多企係到唱歌

反而條女未睇過OP覺得uta係唯一賣點 D歌ok 其他角色一律無印象
想問4D值唔值得睇早場4D得德福MCL有得睇 想聽日去二刷4D
我唔知4DX同MX4D有咩唔同,但好似後者會勁啲

MX4D我第一次睇,搖撚到我腰酸腳痛
搖到仆街之餘都係噴氣噴水噴煙戳背
我唔會再睇囉
見到2位評價 咁我唔專登搭過去睇了 Thanks
我都想二刷
之前喺megabox睇,感覺音響麻麻,低音唔係太夠
想知邊間戲院音響最好?
岩岩睇完…
作為One Piece fans嚟講
都覺得套野唔係好掂
D歌係好聽 但明顯夾硬加得太多歌入去
特別係開頭

打鬥方面
明明紅髮團嘅能力唔公開住
但又比佢地做半個主角
變左全團人都係得普通斬+開槍
變到最尾又係靠霸氣 同人地比面

節奏 劇情上都唔係好掂
打鬥都麻麻 路隊連招都唔嗌下 最尾嗌返招大猿王都無
果幾幕黑白鏡我個人唔太受落
忠粉都係咁話 真係唔太掂
上一套大雜燴式打王咪幾好
打得精彩 又夠哂熱血
咁上一套垃圾過依套好多
剩係火拳出Ace個下已經反唔落
前期4dx好開心
尤其聽歌 + 波浪feel

後期 打鬥開始 搖撚到想離場
最後全體出招個度 好似就跌咁
MX4D 同 4DX 分別大唔大? 我去德福睇MX4D個 feel 冇喺K11 睇2D 咁正, 可能關音響畫面事
4dx chok 得勁好多同埋成條水柱噴出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞