海賊王劇場版 ONE PIECE FILM RED 集中討論區

627 回覆
45 Like 79 Dislike
點解你地咁care呢d無謂而又講唔通嘅野...
故事黎講好過上一套,似返睇電影。
始終上一套為咗服務fans,安排盡可能多的角色同戰鬥畫面,搞到套野由頭打到尾,太密,無好好講一個故事。

不過今次戰鬥花到7彩,最後打魔王都唔知打緊咩。
總結黎講算好睇。
最尾 uta係咪死?
呢套野咁收得
幾肯定會出ONE PIECE FILM END做結局
實係史上最高票房動畫
紅髮咁少劇份 宣傳到佢係主角咁
1. 最大問題係今次個敵人唔係人類

2. 另外敵人基本得一個,以往幾個以上既話,人人都會有打鬥場面。班上將出場又係唔知jm9,藤虎直頭一招都無出過。

3. 今次d 打鬥堅廢,招式名都廢事改,等左幾年,又話高票房,估唔到變左超時空要塞再加口遁。

同我英劇場比較,我英正好撚多熱血好多。

仲有,明明時間線應該似係設定喺和之國前,臨尾打都係四檔。打完後無啦啦5檔背影,完全唔知想點。
有羅有甚平真係解唔通
究竟UTA係幾時食惡魔果實
好好睇,本身就係因為首OP同女主引咗入場
可能無期待過故事同打鬥會好超班所以完全無失望
見到有幕特寫好明顯聲畫唔同步
同問
係咪戲院問題
應該唔係,係首歌快過個嘴形
細個風車村時,uta唱歌令到紅髮團個個訓哂,算唔算果實能力?
我以為呢幕係暗示
Eva 終 個post 又話打鬥會反而影響套戲深度,話套野意識流為主。咁都當講得通。

今套One piece RED打鬥咁差都盲撐真係cls
我記得日本有法例唔俾動漫畫出結局係電影到
睇左3次
咁會唔會調返轉 個個以為少年漫畫劇場版
一定要打打打 今次反而着重劇情 走意識流
同d人入場個期望有落差先會咁

如果完全味睇過one piece 0接觸既入去睇
真心好睇
呢套唔係「以為少年漫畫劇場版一定要打打打」
套野本身就係打鬥漫
以家就好似入場睇2個鐘龍珠,但套龍珠好少打鬥係咁聽歌一樣,好難唔屌wo
但個陣路飛都唔知佢係能力者 又冇特別提起
初初仲期待成套講紅髮
咁細個同uta鬥咀時候既路飛,偷食左橡膠果實未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞