海賊王劇場版 ONE PIECE FILM RED 集中討論區

627 回覆
45 Like 79 Dislike
好撚垃圾
一套格鬥漫畫聽歌多個打鬥
都算 我當你另類嘅劇情
我屌你老母打鬥劣仆街
乜柒魔王個構圖好似以前2d遊戲角色咁
啲角色打交是但郁2下轉幾圈就當打架
一人一招合埋當超必咁打人 我以為睇緊RPG game
劇情又係九唔撚搭八
條女一早知道單嘢都仲要召喚隻柒頭魔王
害撚死一個國家唔夠 仲想害撚死更多人
仲乜鳩好憎紅髮
之後人哋鬧交佢就變撚晒人哋做公仔
屌你老母咁撚臭格都要幫佢洗白
赤狗落order殺晒啲人
比藤虎是但講句嘢就變咗幫手救人
唔合理到黐線
勁撚本末倒置
打鬥唔撚做好
搞埋啲濕鳩舞台效果
睇條女喺度浪費時間跳舞
我都唔知睇緊啲乜
上一秒:條女好危險會威脅到世界穩定
下一秒:同紅髮打會變全面戰爭,放過條女散水
我以為睇緊星之卡比
面子果實嘅能力
個時間先完全係唔跟漫畫
可以唔使理
呢個劇場版既時間線係發生係和之國之前?
個時間線完全係唔跟漫畫

可以唔使理
佢性格係咁(見德島篇),而且藤虎有名既招式清一色係AOE
上一秒 犧牲少數人 拯救大多數人

下一秒 呢到好多平民 不適合開戰
老喇 不過電影入面已經好好 之前去one piece 啲活動直頭以為換左人
劇情麻麻 但啲歌好聽到想喊
聽日刷第三次
其實配埋畫面仲有feel 啲歌詞講緊佢當時心境
講得啱 成日以為亂轉角度飛黎飛去就係好睇嘅打 但其實亂到pk 仲要畫面閃到呢
你都好厚道
麻麻都講得出。直頭垃圾啦
好似睇緊迪士尼既戲咁不過好在首首歌都好聽
原本就冇咩期待劇場版既劇情,又未差到gold咁
但幾時先可以去返z咁好睇
美音做後係咪死左
入場係當龍與雀斑公主/Ado嘅MV咁睇算冇期待冇失望
但明明逆光係最好聽嗰首嚟 先得嗰一分鐘左右screen time
唔係講笑

同樣加歌姬元素 sao os 個套劇本版handle得好好

呢套仲要衰分鏡 真係變左迪士尼公主咁唱歌
最突兀係 uta 好似啲迪士尼公主 得閒就唱幾句
然後身邊啲雀就一齊叫咁
唔洗咁針著個時間線
佢最新個動畫講到同細個同路飛鬥游水
但係之後唱歌又有果實能力帶全部人去訓覺
打返d人型size既boss得唔得呀
打大怪獸真係好悶
睇左咁多頁post

睇黎今次評價真係幾兩極

好似op fans 覺得故事無咩推進
唔係fans 就覺得歌好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞