[月經] iOS 集中討論區(204) 9月8凌晨迎新iPhone

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔知啲retail reseller仲有冇11 pro max買
想幫老豆換新機但12 13功能對佢冇乜用
黨鐵會唔會一樣load空氣
建議最少買12以上,有口罩解鎖
係喎!多謝巴打提醒
會,錦上路結界
想問現在4G ram同 6G ram iPhone開始出現差距未?
傻仔先買11 Pro Max

冇需要還冇需要,就算有得賣都貴,咁點解唔買部13 比老豆呢

13 貴12 三舊水,而家買12 又係傻
電有用喇掛
13電大過12
GB
前排好似話有新版喺某啲地區試行緊
呢刻香港未有台有 (當然內部測試唔計)
我用落唔覺搭鐵有咩大問題, 除咗個個台都有問題嗰啲位, 例如荃灣西 --> 錦上路
南昌—》尖東,成段load空氣
呢個位好似仲會 drop 到得一格
呢個位又係個個台都係咁
咩台?
SmarTone 成條西鐵線都好順
除左錦上路 <-> 荃灣西
CSL
唔望報站,都知道架車去到邊
兩年前已經有差距啦喎

「6GB ram」12 pro超強大!保留後台背景app防reload能力遠超「4GB ram」
https://lih.kg/2258440
所謂新版只係換個鏡頭扮晒唔用人面識別,佢都係有個動態鏡頭係度話用嚟計交通同咩城市數據
Smartone 同 csl 都投到,但全部未裝,加上政府推遲咗個mmwave deadline, 香港mmwave 起碼要2-3年之後先開始有

原本規定2024年完結前要有2500個mmwave發射站,而家變咗 2024年4月裝20%,2025年4月再裝30%,2026年再裝剩低低嘅50%,所以港版iPhone 15或者16 先支援mmwave都未遲

https://www.commsupdate.com/articles/2021/11/23/hong-kong-relaxes-mmwave-rollout-requirements/
睇台灣youtuber傳隻紫色好醜
今代係咪末代lightning ?
不如等發佈會完買13
係啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞