[月經] iOS 集中討論區(204) 9月8凌晨迎新iPhone

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
有冇人試過Apple CarPlay 用Apple maps出到廣東話街名

成日就 200米後轉右轉入Kwan tong road
一係就靠左前往九龍中 Kowloon E
以為自己電話語言問題,點知轉番中文都係咁
Settings --> Maps --> Maps Labels (Always English) --> Off
以家直頭用中文系統,定要reboot一次先得
Maps Labels係總是中文

其實佢街名係寫住中文但唔知點解會讀英文
如果唔得就要 reboot 試吓
聽日開車試下
又要屌下香港d IT, 下個月都出新OS, 而家仲未用到銀行APP
唔知今年會唔會用潛望鏡呢
aod拖到今代pro先加
亦都反映佢唔係好必要
如果有apple watch
開會偷望時間仲自然
以往都係普通版先任買
Pro始終都易缺貨
知唔知往年會唔會冇色冇size 揀?
有冇有經驗巴
以前11出果陣買XS, apple store 有平到。 不過依家唔知仲係咪。

但如果買,不如去電話公司買啦, 平勁多,又忯火一樣嘅機。
有好多apple gift 要用
我返公司直頭Mon 向枱面
咁無計, 等發佈會後一日買
都係唔得

字就出中文,但把口都係講英文街名
今年想買pro邊個時間點最易買到
Siri language?
廣東話香港啦
Day 1 即買 等送貨
其實佢係高速係識講中文目的地,只係有時又中又英
靠左往工業村industrial estate咁
我覺得係Apple 佢自己set地圖set到咁樣
如果人地CarPlay冇問題咁就可能我車機問題
再穩陣啲,頭半個鐘基本上都任買
Pro上年頭幾日都係任買
想問 我電話個儲存空間爆左 之後我睇下咩事啦 見到錄音機個app 成216GB 但講緊嘅係我入面得幾條錄音 同埋我部機得64gb 究竟發生咩事 打去問佢就叫我重置試試 我重置左都係咁 有冇人可以幫到我
咁都好啲
之前都係發佈左一段時間先屎忽痕換新機 果時已經就街買到
今年因為無容量 打算一出就換 仲驚會買唔到 比人搶曬去炒
我唔太清楚iphone仲有無人會炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞