[月經] iOS 集中討論區(204) 9月8凌晨迎新iPhone

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
ok喎 睇死an機又跟機抄
唔抄先出奇啦
Apple 即係 Apple, An 機出咗咁多呢啲款, 冇一部識咁玩
buy 呢款,好過i 額, 又符合apple 講求對稱
想問下有冇人用過12mini 舊電係咪真係咁廢?有啲想換12mini,但係13又太貴
13mini is a must
代代換就3千/一年
換3年就9千
即係如果部iPhone用超過三年就會抵過每一代換
one ui有個app可以set家燕嘅發光通知
不過燈光通知都冇用費事set
X就嚟5年
儲機撚唔蝕
唔開包裝全新蝕最少
一樣可以年年換
啫係一開波真係i 字?
跟住過唔到美學果關,
索性長時間黑曬中間gap位做indicator.

不過唔做indicator真係冇撚用,純粹提高個Mon佔ratio
iPad 都唔洗有後備機
iPhone點都要有部
所以我都唔trade
後備機+1
試過壞機/唔見,就知好重要

為咗可以倒返最新iOS嘅備份落後備機度,iPhone8之前嗰啲今年冇得升iOS16先會賣走
品牌力量真係大過一切
家燕mon 一堆人屌 un 眼 唔要開窿
i 字個時 d 人話特色 睇多dd 好
而家話會fill 返做藥丸mon
對稱 順眼左
最緊要唔好同支那機撞
放心,支那機下年就跟住出i額零成本設計
佢應該做晒research 發現好多種方式都俾支機機海試晒
其實呢個方案未必係最好
但呢咁多年黎
好多支廠都用左好多唔同方式做前鏡
華為有堆係抄佢瀏海
之後真藥丸係三星S10
仲有水滴形
一陣唔小心俾人話佢抄佢咪瘀

佢呢個開兩個窿再填返黑 應該真係獨家

但真係好奇想知咁開窿法打機睇戲會唔會唔填黑呢
都2022年仲比黎比去##根本識用一定用兩部電話 一部an一部ios 係必須
唔使下年啦,宜家中蟈都有i 額
有班友係會專登喺發佈會前會根據rumours 整咗山寨機
15.5升唔升15.6.1好
用緊SE2
成個15都冇乜分別
香港係首發兼係全世界數一數二官方價最平嘅地方。
重點係有時主機唔想擺啲垃圾可以掉落部副機
唔帶袋出街兩部放褲袋勁辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞