[月經] iOS 集中討論區(204) 9月8凌晨迎新iPhone

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
合理預測:
14 6.1 $6799
14 6.7 $7599
(維持pro同唔pro $200USD約$1600/1700港紙嘅差距)
14 Pro $9299
14 Pro Max $10199
最合理推測pro line 256gb 起跳,因為4800 萬像鏡頭
合理
容量有可能係
14/14max - 128gb起
14pro/pro max 256gb起
如果14$5999,咁13mini $4300有交易了
如果係咁 pro 對我嚟講係冇加價
Ram都可能會加?

但我好好奇14 Max會唔會影響兩部pro嘅銷量
因為應該好多人只係想要大mon手機但唔care spec
好似 LPDDR5 嘅 6GB
如果係咁 好想換 機未到就換
應該影響好少,因為apple 客戶群好多一買就買最top model 用兩三年,同埋Apple 啲定價一定會令你直上山頂
我聽過有啲人會話:「你部機一萬買返嚟,放出去無幾千,你咁樣未好蝕囉」
想將部m1 mac mini變做gift card,點知入完S/N個網話不合資格
睇黎要去士多先得
佢地心態係你出一萬買,收唔返一萬點都係蝕
iPhone隔年加價咁濟,人工起薪10年嚟無加過
唔該晒巴打 原來真係會即刻跌價 仲以為要等一排 我諗住去衞信買 巴打係咪覺得其實啲街鋪都係一鳩樣
買嗰刻唔係,因為apple 可以有問題即換

買完後冇分別,有時啲retailer 仲會送保
就係唔洗,又唔會甩底,又唔會話自己冇錢平200 得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞