加拿大 Stream B OWP 討論區 (11)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我之前心急,upload 定其他國家出嘅police cert(因為我以前住過其他國家,IRCC要求要申請埋)
所以無得再upload 新嘅file

於是我用e-form attach香港警署出嘅receipt
但IRCC又無覆…
明白
咁惟有等
Webform有無auto reply you
想問批左owp之後換護照洗唔洗通知ircc
我見護照number 都唔同左
唔需要,入境個陣帶齊新舊兩本就得
thank you so much
最好通知,但佢多數話冇得改嘢,不過你可以print 出嚟俾officer 睇
Biometric 30min搞掂 body check around 1.5 hour
9號有收到auto reply :(
想問吓wes嗰度呢,因為我本身係讀hd再non ju讀返u嘅year3,所以想問洗唔洗要交hd 加大學嘅成績表,定就咁交大學嗰份成績表上去wes嗰網就ok?
同埋都想問吓通常藝術/設計嗰邊嘅朋友通常去多倫多/溫哥華,定其他城市架?上網睇左好耐都未決定好去邊好,同埋就諗住求其搵住啲書局或者美術用品店/文具店返住先,之後接唔接得返freelance就之後再算
謝謝大家
感謝你
咁耐心等候啦唯有
根本就無
點解仲唔update CNCC同medical exam result
thanks
大家最近OWP申請到批刻時間用左幾耐呀
我分享下類似嘅case啦

我就本身IVE (2 years)+ 英國Top-up(1 year) 咁去做WES

我需要比嘅文件係 IVE full-transcript (2 years) + Top-up full-transcript (呢份嘢入面佢會寫明你有credit transform)

以上兩份都係需要由校方寄去wes

IVE有得用e-mail咁send比wes,而top-up就要睇你間嘢了

照呢個流程嚟講 你係要提供哂有credit transform 嘅record比佢

基本上寄哂比佢 就會幫你開始processing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞