加拿大 Stream B OWP 討論區 (11)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Fb 有人出po 話香港地勤要

應該係流料
有少少野想問,如果我打算24年年頭/年中先過去
但owp 23年2月就截,我點都要申請左owp先,咁medical exam係咪都要做左先等佢批左owp比我,到時medical exam個一年限期過左佢會再寄信叫我再做過??
唔該晒兩位巴絲,謝謝
加拿大冇得割免
請問岩岩見到approved但message剩係有份correspondence letter唔見份eTA是咪正常
唔該晒
其實都去得就不如入鄉隨俗啦
(除非你身體真係唔得/打完一針反應好嚴重)
至少人地打完真係群體免疫生活如常
唔係為ching0政治任務無限谷落去
過左一年自己去做完再webform 無人會通知你
thanks 巴打,我想問下citibank匯CAD去HSBC HK果步係點做?
本地外匯轉帳好似只support USD,EUR,CNY
要搵陣就打去問
大韓應該轉機都唔洗?
有人去菲律賓轉都唔洗
Citi 加幣轉入hsbc hk/ca
https://lih.kg/iQsACT
#4 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

參考下
thanks, 我見大家話冇收費,但落分行問就話會有中轉行費用,想問有冇巴打熟呢個?
thanks!
我問哂兩邊 citi匯出hsbc收款都冇charge
只係佢地話香港冇加紙直接結算所以會經中轉行完成轉帳,而中轉行唔屬於兩間銀行所以佢地答唔實有冇收費
睇返咁多巴打經驗相信中轉都冇收費

希望答到其他有相同問題既巴打
24 Aug Apply Submission
30 Aug Biometrics Letter
1 Sept Biometrics done, waiting approval
1 Sept Medical Exam request received
2 Sept Medical Exam
7 Sept Medical Exam passed
8 Sept OWP Approved
兩星期 宜家好快手
downtown wor 方便先會叫市中心
市中心都要靠私家車生活就慘
搞清楚先
ECA係用嚟睇你嘅學歷喺加拿大係咪認可
而5年內畢業係OWP嘅要求

你超過5年前畢業已經唔可以申請OWP,亦唔存在咩過唔到ECA但可以申請OWP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞