加拿大 Stream B OWP 討論區 (11)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
琴日得 今日就入唔到
你今晚快啲填好份表直接約佢6/9個期咪得影相個到如果你無既求其影住 因為佢到時會再睇 如果你張相唔岩規則佢會要你即場比錢再影 之後見完就等幾日就比返passport你 你想快啲直接係灣仔拎 一定夠時間
請日al囉
教精佢學識用google仲好啦 移民咁大件事 去到外國點搞
我3日就搞掂 如果你學校係用e way就好快手
用無痕
對唔住啦 其實啲野我都有查過 但真係唔知啱定錯 好想問一轉睇下你地講嘅同我自己查嘅係咪一樣 自己一個去好不安
個interview大約幾耐同問D乜?
係咪正常都會批
In好快,反而係啲安檢同排隊等好耐,我早上去,全程45min-1小時左右

問咩上面講咗,你講你會去加拿大stream a/b基本上都會批
想問下有無人係讀完hku space 同 英國Hull 合辦Topup 申請OWP架
我前幾個月申請 OWP 做完指紋同body check 但因為miss咗學歷證明嗰啲文件 所以refused
而家做返咗個學歷證明 諗住重新申請
我見佢有個位叫 Proof of upfront medical exam
咁我應該點樣俾個proof佢?
同埋我重新交application fee嗰陣洗唔洗交多次Biometrics free?
感激
我覺得算快啦
由填form嗰下都真係開到戶口, 都唔洗一個月
想問下呢幅圖係講OWP定PR ?
記得OWP asso 都唔洗WES
OWP
Asso要
sorry 我唔係咁熟 但我見到呢網話唔洗
https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/work-canada/permit/open-work-permit-hong-kong-recent-graduates.html

係唔係我睇錯地方? 有錯請指點
其實可以唔做 但 IRCC有權叫你補交 ECA
加上遲啲申請 stream B都要交 所以一律建議整咗 ECA先
咁你可以試試申請左先
不過記得都要同時做wes
到時pr 先知學歷唔過 會出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞