加拿大 Stream B OWP 討論區 (11)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
感謝樓上兩位師兄/姐指點
咁我等埋8大張cert到咗 再兩張同時apply
六位數既位要點?
可唔可以就咁citi hk -> ib -> citi ca
有無人等緊免針入境,求診所介紹,只需邊區大約位置,會自己逐間逐間搵
https://t.me/hcrnvdrgvx
想問我用asso 整定owp 先
2024 6 月先去(degree 未grad)趕唔趕得切
我好慘呀
趕得切
估唔到零針到最後因為加拿大唔放寛而要打針

過埋呢個月再唔打就趕唔切兩針+14日入境了
應該短期內都唔會放寬住
要融入加拿大
想問吓有冇人最近預約申請CNCC?
啱啱㩒去網上預約,最近嗰日都已經要等個半月到deadline嗰日
有冇咁撚爆…
有冇巴打知點做好
而家去加拿大要打2針就入得境?
得閑就上網refresh執雞
上連登得閒refresh 就有呢條問題
痴撚線冇諗過會爆到咁
冇信嘅人好心唔好塞住晒啲位留俾有需要嘅人
CNCC唔係做得都有信咩
可以冇信都reg到😧?
我都係啱啱先知,有身分證號碼就ok
可以預約定,但應該會申請唔到
我打過去問,佢話好多人冇信都照約
之前睇上面有啲巴打好似都有啲人有呢個諗法
有冇巴絲最近坐air canada,係咪唔會問你拎陰性證明只要ArriveCAN 、護照同eTa?

就出發好緊張,見有人話有啲地勤會要,有啲又唔使,好驚到現場先唔俾我上機

唔該晒
頂住先

不過打兩針都好過留係香港打三四五針
我飛之前都見到有人話要 無人問我拎

Btw 係大韓
想問申請完wes 之後 洗唔洗特登send email 去學校同佢地講?
有冇人都係今年grad 但係11月先拎到畢業Cert?
手頭上得一份Final Transcript申唔申請到 ECA/OWP?

雖然OWP 23年2月 deadline 但係我驚11月先apply會太遲
要咩? 定係你嗰時未放鬆?
Pre-entry tests are not required for fully vaccinated travellers entering Canada by land, air or water. You must still use ArriveCAN within 72 hours before your arrival to Canada.

Unvaccinated and partially vaccinated children under the age of 12 are not required to provide a valid pre-entry test result, if they are accompanying a fully vaccinated adult.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞