加拿大 Stream B OWP 討論區 (11)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
唔緊要
轉機要睇時間 第一係韓國飛加拿大要等幾耐

第二係加拿大 洗唔洗再轉飛

我識人要等加飛30個鐘 直航算啦 之前焗搭轉機就話姐
issue date 申請當日,expiry date 加一年
有冇ching有經驗分享吓,網上睇到top up degree有機會因為長度不足而批唔到
https://applications.wes.org/ca/degree-equivalency-tool/

用呢個試下先囉,反正唔洗錢
緊係直航好
Submit完5日後
屌我都係下年一月左右先grad(有一年做intern gap咗個sem的問題)係咪都係得stream A條路冇錢呀
咁幾時出 cert?
雖然我sem1畢業,但證書一樣係跟congregation。
未公佈實際時間,但跟今年的話要2023年十一月
working holiday/stream a
我讀左18個月top up Wes report都當我4年degree
隔離post 話可能extent 申請
想問下今年HD畢業做左WES 但grad cert要11月尾先出可以點申請OWP 驚11月尾到時搞唔切
想問吓 我之前俾人拉過 所以arrest填咗Yes
所以喺support document嗰度有Police police certificate
我係咪要去申請埋良民證先 可以齊資料交Application

因為我未做cncc同ump 所以而家冇next嗰個制俾我㩒apply

但係我見唔少人都係話其實係apply完先會比信我做

如果係比信先做嘅話咁我嗰兩格應該upload啲咩

Thanks
去英國囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞