加拿大 Stream B OWP 討論區 (11)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
唔洗upload任何野,WES個張form 都唔洗填
填院校比你個張就得
之後院校會send transcript 比WES
原來係咁㗎,thx我以為要填學校form 等學校sd transcript 俾WES+將WES張form俾學校+自己upload 埋transcipt+cert俾WES對資料
係呀 不過未apply
你都係?
我上個月中申請左owp 早2日就已經批左
但因為個人原因要2年幾後先可以過到去做嘢
想問咁呢幾年我可唔可以用旅客身份入境加拿大?
會唔會一入境就一定要拎owp 開始計3年限期?
有屋企人係個邊 通關之後有機會想去探下佢地
依家整聯名戶口 同埋 水單電費單加番我個名 好唔好?

另外銀行statement 都show到每個月比錢另一半 我會夾埋落去
1)有冇租約?(有2個人既名)
2)有冇每個月交家用俾對方,由幾時開始交家用
3)你老實答,有冇同居超過一年

我係成功例子,但都要準備好多嘢去prove common law partner
1, 冇呀, 層樓另一半名, 我係擔保人, 到時夾埋呢份文件
2, 有每個月磅水既, 都比左年幾
3, 有呀 有相比到既
係怕而家先整番聯名戶口果D 會比人質疑番轉頭
而家做biometrics使唔使book? 定係拎信就咁入去做就得?
唔係不嬲都要?
要book ga
唔接受walk-in
唔該
1)就咁睇基本面都好夠

2 )最緊要係每月家用show到幾時開始up to now

3)同居,有冇收據,一齊買家俬?一齊叫外賣?聯名戶口如果冇就算,唔洗提。就算提咗,輕描淡寫就算
岩岩收到message話批左
想問之前on9交多左$100 holder fee會唔會有得退番
之前有
睇ircc status
夠時間儲鐘數?
預好左時間 應該夠
而家係諗緊呢2年可唔可以唔拎owp嘅情況下入境加拿大
原來wes 個度仲要比埋grad cert
以為transcript 寫咗eligible for award就唔駛比
又要搞多輪
唔係佢 幾鐘意佢啲片 我又係帶50k過去
要咩⋯
😴😴 Hey Whatsup 我係brandy
洗撚 淨係transcript夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞