突發 serco 終於上水澄清

567 回覆
858 Like 148 Dislike
好撚擔心佢到時轉工佢依家間公司要同佢exit interview 點算 問多你兩問點解走 公司有咩唔好要改善 返到屋企又公審人 片公司施壓
好多佢都係冇回應
咪繼續扮冇事發生過
想講之前買咗佢哋件polo連身裙 佢老母用洗衣機洗 每洗一次就縮水一次 而家縮撚到見到屎窟我仲要係冇用乾衣機正常晾乾
痴撚線多左咁多打手嘅
又有無辜嘅妹豬要比人呃了
講到你講嘅野全部都證明到係hauying 做
又一樣冇證據
你都叻
其實係有冇道德嘅問題
嚴唔嚴重唔係你一個人講晒架
Serco好有道德咁去經營一間公司?
我又唔覺喎
Serco女神
連有瑕疵嘅衫都拎岀嚟賣
仲要賣到貴一貴
就知佢地間公司好有道德啦
係囉,食飯1.5個鐘真係好冇道德
同啲同事玩狼人殺好冇道德
比啲同事返工搶演唱會飛好冇道德
一年人工$12000去到$20000好冇道德呀
迫於比人踢爆
咁多員工之前話不滿又唔改善
唔想之後冇生意冇晒聲譽先改
真係好有道德
質素參差嘅貨都貴價賣比人
仲有道德啦
直頭對消費者好似神咁拜
想像佢呢個樣再串柒柒加鹽加醋屈人真係幫唔落
依個邊位
屌你呢個真係笑撚咗

一開始就話逐點回應
去到呢個point 就話處理咗唔回應屌你老尾
喂呢個係serco 自己叫人P 走黃線wor
你話拎hauying講嘅證據就話姐

垃圾serco 狗屈鳩人有份提議就當係?
之前d post 講到口臭啦
老闆話P 走,唔通你話keep 呀?
hauying 先成堆相做證wor

serco 全部避重就輕,Mpf 貓紗黃線就提都唔提成堆story 講自己個business model 同評分
屌你仲要成日刪鳩人一星同負皮
屌你serco 果幾個story ,
屈人刪鳩google drive
明明個log 就係將d file copy嚟copy去
改少少加少少已經有log 到
仲要跟本無人刪野
哦,即係我上網買衫一定要預左係買垃圾仲要心甘情願地接受?
Hauying
依家班友spin 去佢地公司內部糾紛度
屌家陣講緊佢d衫唔掂
你講人地澄清mpf, 員工野關我地鬼事
見佢大篇幅都係駁hauying
反而講qc 勁少
仲要講完都唔覺自己有問題咁
仲要打咁多字,story 500 編咁
明明就好在意,又要扮唔太care ,最後仲想要人留言撐佢
太煩膠,即刻unfollow
依到一概而論左「連登仔」作為同一個群組,但其實唔係,真係要分翻開每一個人所為個體先得。

每個人介意嘅嘢唔同,有啲人淨係關心隻貓,有啲人可能比較在意做乜喺馬路影相,有啲人就係買咗啲衫然之後品質有問題,仲有啲人係在意貨不對辦:因為佢影相嗰啲衫搵夾夾住左,顯得瘦但係其實買返嚟唔係同一個款式。

如果真係影相有偏差,可以接受,但係搵嘢夾住,其實係刻意欺瞞,滿心歡喜咁樣買件新衫返嚟其實見到完全唔同,真係會好唔開心,唔同嘅個體有唔同嘅情緒,其實都唔係咁難理解。

連登仔仲唔send email比金管局告9 serco?
吖屌…唔記得金管局一早已經settle咗件事
哇 真係好樣醜
依d心地咁唔好嘅人可唔可以快啲死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞