[PolyU] Freshmen入U懶人包 暨 你問我答區

321 回覆
17 Like 8 Dislike
想問reg科嗰陣應該每reg1科就comfirm一次定一次個reg曬啲科先comfirm
如果一次個reg曬先comfirm會唔會有機會原本有vacancy 嘅科變咗冇?
最好一次過reg曬啦 因為poly個system好廢 有時confirm要load好耐 如果逐科confirm有排搞 實唔夠人搶
另外有啲科多人爭嘅話 就算confirm前睇係有位 但㩒完confirm都有機會變咗做waiting list
總之到時reg科最緊要“快”
咁想知有冇限定每日可以reg幾多次?定係每一次reg完要等下日先可以再搞
pre reg比我嘅科墩落easy planner 都話我撞時間

至於car
屌佢我reg都reg唔撚到
唔存在呢個問題
但係佢個easy planner 話time clash ,我又見唔到有咩重疊
懷疑佢LEC001同TUT001自己咁白痴
你點知的
就係咁囉

係我有問題先係個個都係咁
冇soc呀好驚呀
打咗去問
佢話Easy Planner 唔係佢負責 係學生自己整 佢哋冇責任fix好

至於Reg Car,佢話要搵返嗰個department 問點解reg唔到
但係咁多架車,我點問得晒
1. 人手打個subject code 落easy planner (LSGI1001)係會撞時間,我easy planner 淨係擺一個LSGI1001都話撞

2. COMP1001 係easy planner 係搵唔到

3. Reg 唔到Car,係一個都Reg唔到

問AR,佢叫我打去Reg科個到,Reg科個邊話Easy planner 唔係佢負責,跟住話今年car有改動,所以你想reg嘅話就問嗰個係department叫佢比你reg,但係我啲frd全部都有得reg,得我一個冇。。。。。

咁我真係試吓打去APSS問佢,點知網站個電話打唔通。。。

我想讀書
但係撳class timetable 再去easy planner又冇事喎
不過個COMP1001依舊唔見咗
easy planner只係方便你睇,只要你mock個陣reg到就得
同埋reg唔到係咩意思,search唔到個科定係reg完confirm唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞