[PolyU] Freshmen入U懶人包 暨 你問我答區

321 回覆
17 Like 8 Dislike
大家記得年年都要做下實習呀! 做得越多次實習越容易搵工同埋越容易搵到好工
想問下我trans credit approved 咗大英之後個class timetable仲有呢科 同埋我reg科會同大英time crash 可以點搞
fm 想問如果英文掂 year1 car 揀一個有erew 搞唔搞得掂?
想reg AAE1BN01 Introduction to Aviation Industry 利申商科人冇physics底 伏唔伏?
Exo share嘅靚car一早就冇晒
學校已經preassign左5科
有d Exo話最好reg多一個car
之後冇咁chur咁話
另外想問學校preassign左APSS111 introduction to psychology比我地
而car A又有一個APSS1A07 introduction to psychology
兩科subject code唔同
咁呢個preassign科係咪唔計入graduation requirement 4個car讀晒?
car m 啲科 用普通話上
要用普通話present?
btw , 我揀個科car 唔使present
邊科
用普通話定廣東話係睇最尾嗰code係p定c
不過啲lecturer都知我哋普通話垃圾,多數唔會用發音嚟俾分
你覺得讀唔讀過
我對飛機野都有d興
大家記得年年都要做下實習呀! 做得越多次實習越容易搵工同埋越容易搵到好工

過來人淨係做過一年compusory既intern,依家後悔中
你搵個差唔多作息個roommate 好過
要點樣參加
Gym room細到仆街 仲細過我屋企我屋企樓下個會所個間
Fm幾時知hall result
fac dept 就ig填form入group,莊員會再send detail
其他soc可以25-26號oday去佢地booth問下
平台間新Gym 唔差
個Oday有咩搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞