[PolyU] Freshmen入U懶人包 暨 你問我答區

321 回覆
17 Like 8 Dislike
呢層唔清楚,如果唔得 可能要俾多次錢整重新整一張學生證
有咩所謂
Q: 想g暗O最癲會玩乜 - : )
A: See #72

Q: 我今日入estudent睇personal checklist,睇唔到registration period,係咪正常?定係我太快?🤦🏻‍♀️ - Ysgwhuw
A: 唔正常,請聯絡AR

Q: 請問點樣可以睇到想報嘅嗰啲subject嘅名額🙏喺佢個subject search到見到好多都冇晒位😨 - GPA過4
A: subject search見到 vacancy = 0 就真係無位

Q: 點解reg唔到hall? 一入去得呢幾行嘢 - asdi
Q: 姐係住hall 要send email 比學校申請? - Hahahaha
A: 總之你入到去POSS>Student Halls>Hall Application,又見唔到粒申請掣就直接email搵hall admin啦
Ching 可唔可以講多少少
想請教下Mock registration 點轉去睇sem2嘅科?
TPG係咪一定冇hall住
shopping cart pre-reg咗係咪唔使再reg
Taught postgraduate
見到上面答左sem2未有得reg住
之前係另一間u係一次reg一年,以為poly都係咁
Thanks Ching!
Introduction to physics我都幾建議讀,workload細又簡單,中學讀過physics至少都B+,正路佢過幾日會自動drop左,如果你想讀可以reg番
如果佢reg咗畀我嘅嘢已經有15個credit
我仲使唔使reg多啲?

有咩可以reg?
有咩數據/竅門可以睇到reg個科易靚grade?

另外想問LSGI個intranet學生入唔入得,點解我入唔到。。。

我好蠢,求解

傳說中嘅promgramme book 係咪佢
請問reg hall排序填錯左 可唔可以填多次再交架
其實點解唔批理大學生會轄下分支委員會搞O camp 收人
各位fm bb 記住所有apss嘅car都係派grade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞