[PolyU] Freshmen入U懶人包 暨 你問我答區

321 回覆
17 Like 8 Dislike
建議yr1讀多啲 18 19到,當然要睇返自己能力,如果會玩好多soc 咁就未必有咁多時間,我就摺友嚟,reg曬啲空白car 先

想知有咩reg,可以去timetable再去easy planner個到㩒下睇下撞唔撞時間,yr1想要reg到靚科就今晚早啲瞓
後日各位fm記得朝早11點要reg科
到時個estudent應該好大機會會因為勁多人入而塞車
如果冇啦啦明明wifi訊號冇問題但個estudent都load勁耐先入到係正常分分鐘仲會error埋
同埋由於fm係最後reg科嗰批(year2-5喺5-8號已經reg晒)好多靚car好可能已經俾人reg晒,建議搵多啲自己想讀嘅car做定準備費時乜都reg唔到。Service learning更加唔係諗,year1基本上冇可能reg到,就算reg到應該係啲伏到爆嘅嘢
祝各位fm都reg到想讀嘅科
過來人經驗
做freshman就玩多幾個ocamp
總有一班人係啱你玩陪到你grad
我個時都玩左好似3定4個
癩蛤蟆想食天鵝肉
Hi
SL係唔係要讀兩個sem
今個sem reg唔到係咪只可以year4 reg撞正fyp
利申senior entry
入U第一件事,申請連等AC
ENGL2BN24 新開?

好似靚車嚟?
樓主 jupas 揀科果排叫人唔好入poly,宜家又咁好心幫 freshment 真係拿不定你個唸法
幫得就幫
你係都要入嚟讀唔通睇住你咩都唔知咩
點解我冇得reg car

pre reg 嘅科用easy planner 又話我撞時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞