[歡迎加入傳曼聯] 曼聯終極FF轉會窗已完暨曼迷PTSD吹水區 [1862]

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
坦蛇未正式上任:要俾時間佢重建

坦蛇第一場後:坦狗眼光又差 咪又一鳩樣
Rabiot除左喺蛆都打得唔好之外
其中一個重點係好撚麻煩啊
獌狗個更衣室氣氛本身都唔係好
上年下半季直頭好似就黎要解散咁款
依家又搵多件麻煩友返黎
但成日話冇錢註冊唔到但又大洗 cls
真係好好笑
普巴單deal已經柒
而家又柒
呢啲坦蛇會唔知?畀啲時間佢睇下點調教好過啦
見咁多人反拉
可以j了
其實買FDJ係為咗用黎做重建同戰術核心。用佢黎做轉守為攻既發起點,做防線同中場,中場同前場之間既樞紐。FDJ係作為提升隊波實力同戰術配置既存在,唔係單純補充球員,宏觀成個球壇可以做到呢啲野而又有級數既真係無幾多個,所以plan a b c d e都係FDJ係真係唔奇

但其餘果啲人選,魯賓尼維斯,泰利文斯甚至拉狗都係唔可以做到哂以上既野,買佢哋其實根本就唔會係FDJ既plan b,因為佢哋唔會做到坦蛇係有FDJ既陣容中FDJ既戰術角色,佢哋只會係單純既球員補充或者係坦蛇放棄咗有FDJ既戰術體系既中場配置

係FDJ單交易接近收皮時無啦啦爆話買拉狗,咁你叫球迷好難唔嬲,好難唔屌㗎wor
Fabrizio Romano交代了曼聯對阿拿奧杜域的交易過程:

博洛尼亞曾期望曼聯在被拒絕首次報價(800萬歐元)後,會在本週再次報價1300-1400萬歐元,但由於曼聯球迷們強烈反對,故曼聯管理層在星期二早上向博洛尼亞表示退出交易。

Ref: https://twitter.com/fabrizioromano/status/1557190121820143617?s=21&t=qDbW-tIaSQNteoz_58rJBQ

By:FG

又唔見去簽聽球迷提議個啲人
啲疤一直覺得係閪甲既賽會留難佢哋咋,唔係無錢
因為我哋放走咗普巴,普巴去咗祖,條麻煩友同普巴有牙齒印先咁想走

我曼真係慘,諗住放走件麻煩友結果連鎖效應搞到另一件麻煩友過嚟反轉奧脫福
柒少陣啦傻鳩。
坦狗教波能力我唔會質疑
對白禮頓果場換走mcfred之後進攻上已經有d野睇
我質疑嘅係佢同埋班scouting嘅眼光
坦喺Ajax簽舊部都好似出名差
曼聯scouting更加唔洗講
用左130m喺幾百人之中揀倒龜狗Awb
既然rabiot本身質素都唔係咁top class
要搵個差唔多質素但又唔麻煩嘅係咪咁撚難
見過有人話開左季難買人 頂住先
咁更加要屌班高層啦
拖左兩個月先黎針FDJ嘅後備方案?
簽到先得㗎 嗰啲完全傳都冇傳過嘅 似係個球員完全零興趣嚟曼啦
越來越似耶子,急急腳簽爆炸頭
咁用返mctom
Herrera or nothing
帶緊波果時就扮步大力雄
要佢回防就均速散步
後防搵隊友就驚波主動幫敵人完成遮線
到佢傳波就斷纜兩隊攻守互換
唔同領隊都以為自己會改變到巴路迪利,最後都係急急腳放走,而令人擔心係正常球會考慮買人,唔應該要球隊承擔紀律問題球員風險,除非佢好波到美斯咁就話值得搏下
留難還留難
但又唔係第一年財政差
仲係咁洗法
啲人成日話個轉會窗似椰子係咩料
椰子臨尾簽爆炸之前 得馬達一個一隊signing 點同今季比呀
應該係坦克原先諗住冇迪莊靠原先班底麥費般福梳呢啲應該都有機爭4先話自己train,但係喺場邊睇完第一場正賽之後見踢得太西爭4冇望咪急急腳搵substitutes
坦蛇就係著重球隊紀律 咁快擔心紀律會有問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞