岩岩又睇多左次interstellar

317 回覆
695 Like 22 Dislike
咁你見過自己太公未?仲要係個偉人嚟,點會無反應
最型係 Dr Mann 臨走前同 Cooper 講, "Don't judge me, Cooper. You were never tested like I was. Few men have been."
咩人性光輝, 太天真了. Talk to me when you pass the ultimate test.
早幾日同個frd講起,原來大家都不約而同咁各算重睇左次,係水星返上去太空船果下見到黑鬼老左嘅樣依然好震撼。
願聞其詳
呢個idea nolan inception 都玩過
本身喺地球上太空都要掉低好多推進器
但一到其他星球, 話上太空就上到, 好似冇重力咁
都冇人信
個個都以為係個女自己搞掂
呢套戲出嗰陣,未上我已經係咁叫人去睇
人數剩低多少
個蟲洞應該冇左啦下麻
Docking
其實黑洞都係鳩吹
但其實科幻來講唔單止要睇現有理論同推算理論
仲要睇埋科幻設定
作者有時設定左啲野係咁就係咁,冇得駁故
佢設定上係人類未來已經進化左做五維空間既生物,個蟲洞係未來人類set 來比現代人行出interstella 既第一步
即係未來既人類歷史上已經知道copper 同個女既連結就係人類傳續既關鍵
即係愛可以超越時間空間喺作者既幻想世界中係物理法則,係現實既一部份,根本不容反駁,亦都冇犯駁。因為佢係作者,無論黑洞入面係點,定佢個幻想世界入面宇宙既法則係點,都係憑佢鳩up。
好多人睇到呢句覺得唔對題
但其實係覺得呢句野唔對題既人先係唔知自己睇緊乜既人
dunkirk都爛?
咁你鐘意睇邊套啊, 講出黎俾我地大開眼界下
《敦克爾克大行動》獲得了多數的好評,其攝影、音樂及演員的演技皆獲得了讚譽。爛番茄根據436條評論,電影持有92%的新鮮度,平均得分8.67/10[44]。而在Metacritic上,根據53位評論家的評論,電影獲得了94分,綜合結果為「一致好評」[45]。IMDb的得分為8.6/10。據CinemaScore調查,觀眾在A+至F間的評價落在「A-」。

點樣公認爛片
有理論物理學家做顧問
仲係黑洞視界外既
普通重力既formula都仲係適用,甩完既話mass細左,受到既引力相對地會細左
咪鳩噏
Cooper: Hey TARS, what's your honesty parameter?

TARS: 90 percent.

Cooper: 90 percent?

TARS: Absolute honesty isn't always the most diplomatic nor the safest form of communication with emotional beings.

Cooper: Okay, 90 percent it is.

主角團一早知第一粒星近黑洞 時間變好慢
正常有腦都唔會落去拎研究數據啦

就算先行條友冇死 落到去粒星
過得半個鍾 研究到啲咩
原本係去拎數據再返上船先研究wo
咪話咗無人信, 全世界以為個女一個人解到formula搞掂
個女話係老豆幫都無人信

你睇醫院果兩個人既反應都知喇
Murph d手下搵得到copper, assume已經有能力查埋brand 嘅下落掛,呢啲濕星野無講咁多
你同呢d人咁認真做乜
佢地有呢d mindset係唔會岩睇戲睇故事
佢地只會鍾意睇新聞,最夠真實,現實已經發生左
佢地每日都係等緊有乜猛料,有大事佢地就最開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞