岩岩又睇多左次interstellar

317 回覆
695 Like 22 Dislike
見到有人話睇左幾次
覺得好犀利
太過想用時間倒行個 format
完全無俾時間 build up 男主角
觀眾唔知佢係咩人
男主角點解咁落力救世?
佢本身唔識蝙蝠俠
無懷疑過佢係咩人?一來就咁信任佢?
事實上佢做得好差
而訪問都有講佢一直無睇過 full script
所以都唔知自己做緊乜
第一下離開個女已經喊緊

牛三只係比喻
用action and reaction去說明人要放低先可以行更遠
先講明,00後
呢張gif真係好好笑
跟著啱啱睇咗第一次interstellar,睇到呢幕真係喊出嚟,原來呢幕唔撚好笑的
你都唔明,cooper淨係想見返個女
佢一直驚自己見唔到,驚個女會係地球到死
然後佢見到個女 生活得咁好 重有自己既family
佢就知道可以放低個女
所以先去搵brand
:It's not possible.
:No, it's necessary.
我諗我睇左十次
我好鐘意首bgm,有時播唔睇係聽佢首音樂
正解,同埋cooper承諾過會返去搵murph。佢最後係兌現返個承諾。加上murph好堅決咁講冇父母應該睇住自己仔女死,而cooper都講過"once you are a parent, you are the ghost of your children's future." Cooper係見返murph果陣,已經相隔幾十年,佢已經只係murph既一個記憶,而murph亦都活左自己既人生。所以Cooper見左murph一面就走其實合理。因為最後Brand先係Cooper既present。
cooper 最後係自殺比brandt 生存落去
點都係勁過mann
可能大家都知,但片頭第一個por por 就係murphy 首尾呼應
你又有道理 。我好似又明白咗啲嘢
係 cooper 笑7 佢係coward
最後佢都輕鬆面對自殺比Brandt 生存
我估有部分因為佢錯判信錯Mann 星期
同刻意向brandt 報伏佢水星晒左佢時間一事
心存悔意
考慮不足都講得岀 想問吓你搵到個bug係邊
你知唔知啲setting係Kip Thorne幫手諗 可以話係最接近真相嘅幻想 分分鐘只係依家未睇到 未證實到
如果香港imax重上就好
netflix 7月31日下架了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞