岩岩又睇多左次interstellar

317 回覆
695 Like 22 Dislike
見Netflix上左 就睇多次
真係神作黎
尤其一翻倉就過左23年 再睇番佢仔女d錄影帶
Because my dad promised me
呢齣真係要喺戲院睇
啲天文奇觀畫面好震撼
早兩日先睇多一次,咁多年後仍然覺得好好睇
最記得係地球升空要用 Saturn V咁樣火箭
但去到外太空星球啲登陸機可以直接飛出大氣層
成套戲啲天文同科學有搵霍金做顧問,只係後段入黑洞高維度嗰part拍得差啲
絕對冇被Overrate
“Parents should never watch their children dying “
其他星球gravity無地球咁高掛

個女好似最憎老豆,但大個其實一直都相信老豆,只係跨唔過一啲心理關口。
同佢阿哥做對比,佢阿哥定時都有去錄片俾老豆睇,但到咗關鍵時候會話養大佢嘅係佢阿爺唔係佢阿爸。

Btw其實小Murph選角好好,可惜出名後拍啲片都麻麻地
岩岩專登開ending 黎睇
喊左
又要救matt damon
過完蟲洞之後 星球之間好似冇距離咁 話到就到
明明最初去土星都要幾個月冬眠
我最中意佢個結局
兩個plan都實現左,兩邊各自努力開拓新既合適星球
呢套真係

可惜之後Nolan 走火入魔

Dunkirt 同 Tenet 都
睇完interstellar

咁岩推介 睇番Batman begin 又係好好睇
大海嗰星球個重力大啲喎,所以先會時間過得慢啲
唔肯定有冇記錯
阿哥年輕版Timothée而家勁紅但呢套嗰陣佢個樣好路人
睇返正版《大雄的宇宙開拓史》好過啦
我覺得佢係紅咗之後連帶個氣場都強勁左,喺呢套戲入邊真係冇咩留意到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞