岩岩又睇多左次interstellar

317 回覆
695 Like 22 Dislike
無拍出黎je
https://youtu.be/aagYLUskvI0

腎仔首有時同套戲好夾
打算係戲院坐多半個鐘?
有無人睇完想入手隻錶
咩brand?
dunkirk 正喎
3線故事發展講同一件事

係tenet唔知想點
nolan仲有好多戲好睇
memento
prestiege
batman三部曲唔洗講
Dunkirk 已經係公認爛片 眼高手低 算~當我唔識野

Nolan 之前梗係正 但而家走火入魔丫麻嘛
個陣起戲院都係睇到呢幕爆喊 男人老狗
套戲太多bug
搞到劇情唔合理
dunkirk唔爛囉
rotten tomato 92
IMDb 7.8
就算唔睇呢兩個rating都可以睇呢個post
https://www.reddit.com/r/movies/comments/8z78js/why_is_dunkirk_so_wellregarded/?utm_medium=android_app&utm_source=share

唔啱口味就可能係,但未算爛囉
唔係話個到係地盤1.3倍重力咩
地球*
最後個到太弱智
Cooper 入咗個5維空間個陣明明好後悔叫以前既自己stay
好後悔錯過個女成長階段
但係病床到鳩up幾句就去搵brand
心諗,你要回程都係想搵番個女姐
拍攝同表達手法套戲係好出息,音樂營造氣氛都冇得頂
但係蟲洞開始到幾維空間就變左任佢9吹
仲有好多科學角度考慮不足既bug
Hamilton

都係好野黎
有時候千言萬語不及一個眼神
經歷咗咁多,cooper可以在生見返murph已經心足
Murph都唔想cooper望住自己老死

既然生命都快走到盡頭,佢當然希望自己阿爸係有限既生命入面做返有意義既事情(搵brand)
如果又喊苦喊忽又盛就好老土
唔想老豆睇住自己死,咪叫佢走
不過成堆親戚見到太公未死都好似冇反應就有啲搞笑
完全當個仔係臭四
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞